Kaman Cevizine Coğrafi İşaret tescili son dönemeçte

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile ilimizde coğrafi işarete sahip olacak tek ürün olan Kaman Cevizi için ilana çıkıldı.

22.07.2020
910
A+
A-

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile ilimizde coğrafi işarete sahip olacak tek ürün olan Kaman Cevizi için ilana çıkıldı.

Gazetemiz Kaman Ak Haber’in arşivinden haber, makale, köşe yazısı ve resimden oluşan onlarca sayfa katkı sunduğumuz çalışmalar, 30 Ekim 2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan müracaatla başlamış ve uzmanlarca incelemeye alınmıştı.

Türkiye’de bu işi kendi yapabilen ilk ve tek ilçe olmamızı sağlayan İlçe Tarım Müdürümüz Behset Bulanık ile personelinin yakın ilgi ve takibi ile yürütülen süreç sonunda Türk Patent ve Marka Kurumu 17 Temmuz 2020 tarihinde 81 sayılı bülteninde ilana çıkarttı. Üç aylık sürecek olan ilan sonunda Kaman Cevizinin coğrafi işaret çalışması tescil edilerek tamamlanacak.

3 ay sonra tescil işlemi tamamlandıktan sonra ülkemizde cevize coğrafi işaret alan dördüncü ürün Kaman Cevizi olacak. Şimdiye kadar Niksar Cevizi, Çağlayancerit Cevizi ve Hekimhan Cevizine coğrafi işaret alınmış durumda.

Kaman Cevizi üreticisi olarak, Kaman Cevizimize “Coğrafi İşaret” (Menşe adı) alınmasının ilçemiz cevizciliğine ve ekonomisine katkı sağlayacağı inancıyla emeği geçen herkesse teşekkür ederiz.

Konunun tüm detaylarını İlçe Tarım Müdürü Behset Bulanık’ın gazetemiz için yazdığı iç sayfadaki makalesinden ya da gazetemizin internet sayfasından okuyabilirsiniz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cevizin en iyileri belirlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.