Kaman Cevizinin tanıtımına destekler artıyor

Kaman Cevizinin tanıtımına bir katkıda Ankara Merkezli Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliğinin girişimi ile Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar’dan geldi.

23.10.2023
992
A+
A-

Kaman Cevizinin tanıtımına bir katkıda Ankara Merkezli Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliğinin girişimi ile Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar’dan geldi.

2022 Ekim ayında Kaman Belediyesi ile Kırşehirli Dernekler Federasyonunun işbirliğinde Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan 2 Milyon 337 Bin Liralık hibe destekli “Kaman Cevizi ile Sosyal Kalkınma ve İstihdam Sağlanıyor” isimli projenin kabul edilerek sözleşmesinin imzalanmasında büyük emekler veren Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği Genel Koordinatörü ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kamanlı hemşerimiz Abdullah Çavuş’un Kaman Cevizinin tanıtımı konusunda çalışmaları Kırşehirli Dernekler ve Ankara bürokrasisi üzerinde artarak devam etmekte.

Proje kapsamında, Kaman’da ceviz soyma, kurutma, kırma, eleme, işleme ve paketleme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı genç ve kadınların istihdam edilmesi amacıyla kurulan Kaman Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin de kurucu üyesi olduğu Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği; Kaman Cevizimizin tanıtımı konusunda Ankara’da çeşitli girişimlerde bunmakta.

Kamanlı hemşerimiz Abdullah Çavuş’un Genel Koordinatör ve eşi Gülcan Şimşek Çavuş’un Birlik Başkanlığını yaptığı Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği, Kırşehir Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar’dan Kaman Cevizinin tanıtımına tam destek aldılar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan hemşerimiz Abdullah Çavuş; “Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Üst Birliği tarafından başlatılan Kaman Cevizi tanıtım kampanyamıza Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanımız Hilmi Gökçınar’da ceviz alarak destek verdi. Bununla birlikte federasyon adına yapılacak olan protokol ziyaretlerinde hediye olarak götürülecek olan cevizler Kooperatif Üst Birliğimiz tarafından verilecek olup, kooperatiflerimize ve Kaman’ımıza hayırlı olsun.

Kaman Cevizi dışında; Kırşehir Pekmezi, Ahi Helvası, Ceviz Reçeli, Ceviz Sucuğu, Cevizli Pestil, Kuru Üzüm, Nohut, Kuru Fasulye,  Tarhana, Salamura Yaprak gibi ürünlerimiz pek yakında beğenilerinize sunulacaktır,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kardelen Özel Eğitim’den muhteşem açılış
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.