Kaman Kadın Girişimi Kooperatifi ilk kongresini gerçekleştirdi

Belediye Binasında gerçekleştirilen Kongreye Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Kooperatif Kurucu Başkanı Canan Ünal ve Üyeler katıldı.

22.06.2023
1.009
A+
A-

Kaman Belediye ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu ortaklığı ile hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Kaman Cevizi ile İstihdam ve Sosyal Kalkınma Sağlanıyor” adlı Projesinin uygulanması amacıyla 2023 Nisan ayının ilk haftasında kurulan Kaman Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi ilk kongresini gerçekleştirdi.

Hafta başında Belediye Binasında gerçekleştirilen Kongreye Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Kooperatif Kurucu Başkanı Canan Ünal ve Üyeler katıldı.

2 Milyon 249 Bin Liralık bütçe ile Kaman Cevizinin işlenmesi, pazarlanması ve ceviz ürünleri üretilmesi amaçlanan projeyi hayata geçirmek için kurulan Kadın Girişiminin, Bahçelievler Mahallesinde mülkiyeti Kaman Belediyesine ait eski Pancar Şefliği binasında hizmet üretmesi ve çok sayıda Kamanlı kadınlara iş kapısı olması beklenmekte. Proje kapsamında makinelerin alım sürecinin ise devam ettiği belirtilmekte.

Kongre sonrasında açıklama da bulunan Belediye Başkanı Necati Çolak; “Kadın Girişimi Kooperatifimiz; Belediyemiz kontrolü ve iş birliği ile kurulacak olan tesisin işletmesini gerçekleştirecek. Böylece Kamanlı kadınlarımızın istihdamına katkı verileceği gibi Kaman cevizinin değer kazanmasına da vesile olunacak. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı ve Yönetimine, Ahi Kalkınma Ajansı Başkanı ve Yönetimine, Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanına ve Kaman Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ve Yönetimine teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  TOKİ Konutları için kuralar çekildi, itirazlar ve iddialar havada uçuştu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.