TOKİ Konutları için kuralar çekildi, itirazlar ve iddialar havada uçuştu

Kaman’da nereye ve ne zaman yapılacağı açıklanmayan 96 konut için hak sahipliği kurası çekimi yapıldı.

28.12.2022
736
A+
A-

Hükümetin ‘İlk Evim 250 Bin Sosyal Konut Projesi’ Kapsamında Kırşehir için açıkladığı; Kaman’a 96, Akpınar’a 100, Çiçekdağı’na 205, Merkez’e 200, Mucur’a 253 ve Özbağ’a 285 olmak üzere toplam Bin 139 konut için toplu kura çekimi yapıldı.

TOKİ tarafından yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi’ olarak tanıttığı proje kapsamında aralarında Kaman ilçemize yapılması planlanan 96 konutunda da bulunduğu Kırşehir geneline yapılması kararlaştırılan Bin 139 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

Hükümetin ‘İlk Evim 250 Bin Sosyal Konut Projesi’ Kapsamında Kırşehir için açıkladığı; Kaman’a 96, Akpınar’a 100, Çiçekdağı’na 205, Merkez’e 200, Mucur’a 253 ve Özbağ’a 285 olmak üzere toplam Bin 139 konut için toplu kura çekimi yapıldı.

23 Aralık 2022 Cuma günü saat 10.00’da Kırşehir Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonunda Kırşehir 3’üncü Noterliği huzurunda yapıldı. Kura sonuçları onaylandıktan sonra e-Devlet üzerinden açıklandı. Kura programına Vali Hüdayar Mete Buhara, Milletvekili Mustafa Kendirli, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay ve Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve çok sayıda konut müracaatı yapan vatandaşımız katıldı.

Kaman’da nereye ve ne zaman yapılacağı henüz belli olmayan 96 konut için Bin 85 başvuru yapıldı.

Canlı yayınlanan ve daha önceden çekildiği belli şekilde hazır olan torbalardan isimler tek tek okunarak açıklandı. Buna göre; Kaman ilçemizden Şehit ailesi kategorisinden başvuru yapan tek Şehit ailesi olan Nazmiye Er otomatikman kurayı kazanmış sayılırken, engelli vatandaşlarımızdan 57 başvuruya karşılık kontenjan gereği 5 hak sahibi belirlendi. Emekli vatandaşlarımızın 199 başvuruna karşılık kontenjan gereği 20 hak sahibi belirlendi. Genç vatandaşlardan 321 başvuru için ise kontenjan gereği yine 20 hak sahibi için kura çekildi.

Diğer kategorisinde bulunan 507 başvuruya ilaveten engelli, emekli ve genç vatandaşlardan kalan başvurular da eklenerek geriye kalan 50 hak sahibi için kura gerçekleştirildi. En sonunda ise kalan başvurulardan 5 yedek talihli belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  103 yıldır aynı özlem ve rahmetle anıyoruz

Kura çekimleri sonunda salonu dolduran çok sayıda vatandaş üzülürken, kura da adları çıkan vatandaşlar da sevinçten gözyaşı döktü.

Canlı yayınlanan kura çekimin ardından ise sosyal medyada kurada şaibe olduğundan tutun maddi durumu yerinde olan vatandaşlara ev çıktığı konusunda çok fazla sayıda itiraz ve iddialar ortaya atıldı. Hükümetin bu konutları fakir ve evi olmayan vatandaşlar için yaptığını belirten bazı vatandaşlar ise bazı kişilerin ileride bu konutları kar amacıyla satacaklarını iddia ettiler. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.