Kaman MYO ve UBYO öğrenci sayımız 394

Kaman’da üniversitenin var olup olmadığı artık bilinmiyor. Üniversitemize siyasi ve idari yöneticiler ile halk hiçbir şekilde sahip çıkıp destek vermiyor. Üniversite yönetimi ise kabuğuna çekilmiş bir vaziyette ilçeden kopuk şekilde.

29.09.2021
773
A+
A-

2021-2022 eğitim öğretim yılı için MYO’ya 102, UBYO’ya 29 yeni öğrenci kayıt yaptırdı.

Kaman’da üniversitenin var olup olmadığı artık bilinmiyor. Üniversitemize siyasi ve idari yöneticiler ile halk hiçbir şekilde sahip çıkıp destek vermiyor. Üniversite yönetimi ise kabuğuna çekilmiş bir vaziyette ilçeden kopuk şekilde.

Üniversitemizin açıldığı 1998 yılından bugüne kadar geçen 23 yıllık süre zarfında öğrenci sayımızın artırılarak ilçemizin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlaması amacıyla yeri geldiğinde ağır bir şekilde eleştirdiğimiz siyasileri, idaricileri ve okul yöneticilerini son yıllarda mumla arar olduk.

Öğrenci sayısı düşmeye devam eden Üniversitemiz için tehlike çanlarının çaldığını duymak istemeyen yetkililerimize bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

MYO’NA 102 YENİ KAYIT

2017 yılında Doğrudan Geçiş Sisteminin (DGS) kaldırılmasıyla Ahi Evran Üniversitesi bağlı olarak eğitim faaliyetini devam ettiren Kaman Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrenci bulmakta zorluk çekiyor. 2017 yılından önce Bin 300’ün üzerinde öğrencisi bulunan Kaman MYO’nun eski günlerinden şuanda eser yok. Toplam öğrenci sayısı 650 kişi olarak görünen Kaman MYO’ya aktif olarak devam eden öğrenci sayısının ise 310 kişi olduğu öğrenildi.

Kaman MYO’na 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için ilk yerleştirmeden 102 kişinin kayıt yaptırdığı bilgisine ulaşılırken, açılan 160 kişilik ek kontenjandan ise en az 100 öğrencinin daha kayıt yaptırması beklenmekte. 11 bölümden sadece 7 bölüme öğrenci alınan Kaman Meslek Yüksek Okulunda eğitim öğretim kadrosunda ise sıkıntı olmadığı dile getirilmekte.

UBYO’DA 29 YENİ KAYIT

2011 yılında kurulma çalışmaları başlanan 4 yıllık Fakülte hayalimiz, 2018 yılında 40 kişilik kontenjanla açılan 4 yıllık Yüksekokul ile sona erdi. Ahi Evran Üniversitesine bağlı olarak kurulan Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz (UBYO) ilk yıl eğitimine 40 kişilik kontenjana karşılık 17 öğrenci ile başlamıştı. Tek bölüm ve tek sınıftan oluşan UBYO’da 4’üncü sınıfta okuyan 7, 3’üncü sınıfta okuyan 22 ve 2’nci sınıfta okuyan 26 öğrenciye karşılık bu yıl yeni kayıt yaptıran 29 öğrenci ile Kaman UBYO’da toplam öğrenci sayısı 84 kişiye ulaşmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ziraat Odası, Perşembe günü seçim heyecanını yaşayacak

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Son yıllarda Kaman’da bir üniversitenin var olup olmadığı sorgulanır hale gelişmişken, ilçemizin kalkınması konusunda elimizde üniversitemizden de başka bir varlık bulunmamaktadır. Bu nedenle ilçemizin yöneticileri, seçilmişleri, siyasileri ve halkı bundan 20-25 yıl önce yaptığı gibi yeniden el ele vermeli, üniversite ile işbirliğine girmeli ve hem üniversitemizin gelişmesi ve öğrencisi sayısının artması hem de ilçemiz ekonomisinin kalkınması için çaba sarf etmeli ve ellerini taşın altına koymalıdırlar. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.