Kaman Sahipsizliği Yaşıyor

Hemşerilerimiz, Kaman’ın her zaman olduğu gibi bu bayramda da sahip kaldığını vurguladılar.

05.08.2020
2.125
A+
A-

Bayram nedeniyle çarşı merkezi alışılmışın dışında insan ve araç kalabalığı yaşandı. Bayram tatili boyunca neredeyse polis ekipleri ortalıkta görülmezken, Belediye Zabıtasının ise yaptırım gücü yetersiz kaldı. Çarşı merkezinde drift yapan özellikle Tofaşçılardan, gelişi güzel park edenlere kadar mezbelelik bir görüntü ve curcunanın yaşandığını belirten Kamanlı hemşerilerimiz, Kaman’ın her zaman olduğu gibi bu bayramda da sahip kaldığını vurguladılar.

Bu sahipsizlik devam ettiği için Kaman’da gücü yeten boş bulduğu yere çöküyor.

Bayram öncesi Antepli olduklarını belirten ve yaklaşık 30 kadar minibüsten oluşan aileli mevsimlik işçiler TMO üzerindeki şahıslara ait boş araziye gelerek yerleştiler. Bölgede ikamet eden çok sayıda hemşerilerimiz Gazetemizi arayarak can ve mal güvenliği konusunda tedirgin olduklarını belirterek, durumun yetkililere ulaştırılmasını talep ettiler.

Buraya yerleşmek için kimden izin aldınız diye sorduğumuz da; “Kimseden izin almadık, her yıl Ordu iline fındık toplamaya gidiyoruz ve 10 senedir buraya yerleşiyoruz, kimse de gelip sorup kontrol etmiyor” ifadelerinde bulundu.

İçinde bulunduğumuz koronavirüs salgını nedeniyle o kadar tedbir alınırken bir tabur insan araçları ve çoluk çocuğu ile birlikte şehir şehir istediği her yere gidip yerleşiyor, sağlık ve güvenlik açısından arayıp soran ve hatta takip eden çıkmaması çok ilginç.

EN ÖNEMLİ SORUN OTOPARK

Yine çarşı içerisinde gücü yeten istediği yeri trafiğe ve araç parkına kapatabiliyor. Uzun yıllardır ilçemizde var olan ve hiç kimsenin çözüm üretmek gibi bir yaklaşımda bulunmadığı park sorunu bazı sözüm ona esnafların kendi işyerlerinin önünü zincir, duba, parke ya da kaldırım taşı, tezgâh gibi çeşitli engellemelerle kapatması, üstüne üstelik birçok işyerinin de kaldırımları işgal etmesi de bu ilçenin sahipsizliğini ortaya koyuyor. Hatta araçlarını park edemeyen bazı vatandaşlar artık o işletmelerden alışverişini ve selamını keserken bu durumu denetlemeyen yetkililere de isyan etmekte. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Öğretmen Yaşar Şahin Sokağı hayırlı olsun
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.