Kaman Ticaret Lisesi Mezunları Ankara’da buluştu

Ankara’da ikamet eden Kaman Ticaret Lisesi mezunlarının bir araya geldiği toplantıda eski arkadaşlar hasret giderip anılarını hatırladılar.

08.12.2021
1.765
A+
A-

Ankara’da ikamet eden Kaman Ticaret Lisesi mezunlarının bir araya geldiği toplantıda eski arkadaşlar hasret giderip anılarını hatırladılar.

4 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 14.00’de Ankara Batıkent Burhan Bey Kebapçısının ev sahipliğinde Feride Tekeli’nin düzenlediği toplantıya; Ticaret Lisesi Öğretmenlerinden Nuh Uzunay, 1983 mezunlarından Hacettepe Üniversitesi Tarih Hocası Prof. Dr. Seyfi Yıldırım ve eşi, Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı ve değişik kademelerde görev yapmış bürokrat Abdullah Çavuş, Almanya’da iş kadını Ayşe Ballı, Ankara’da iş adamı Albuz Şeker ve eşi, MKE’den Mümtaz Arıcan, TRT’den Vedat Adıgüzel ve eşi, Başbakanlıktan Ümit Aslan, değişik kurumlardan emekli olmuş Filiz Avşar, Erdal Durum, Kadir Şentürk, Miladi Satılmış ve oğlu Bertuğ, Gülnihal Kaman Özdemir, Aydan Küçük Altıparmak, Ekspoship Gemi Acenteliği sahibi iş adamı Seyfullah Sarı, 1980 ilk mezunlarımızdan İlhan Soylamış ve eşi, 1982 mezunlarından Öğretmen Sühayla Sevindir, Leyla Gök Sivri, Nermin Ceceli, 1986 mezunlarından Gamzeli Gıda ve Ambalaj sahibi iş adamı Hazım Tosun ile Kaman Lisesi mezunu emekli Mustafa Adıgüzel katılmıştır.

2000’li yılların başından beri 1983 mezunları olarak belli aralıklarla bir araya geldiklerini ve son birkaç toplantıda da değişik yıl mezunlarından katılımların olduğunu belirten Feride Tekeli, bazı toplantılarına o dönem öğretmenlerinin de katıldığını söylediği açıklamasında; “En son 2019 yılında Kaman Ceviz Festivalinde Kaman’da dönem arkadaşımız iş adamı Cenap Kaman’ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Aslında bu toplantının temelleri o gün atılmış fakat pandemi nedeniyle bir süre erteledik ve yine pandemi nedeniyle Ankara dışındaki arkadaşlarımızı davet edemedik. O nedenle sınırlı sayıda bir araya geldik. Bu tür toplantılar arkadaşlığımızı sürdürmede çok faydalı olduğunu düşünmekteyiz. Toplantıya katılan öğretmenimiz Nuh beye, eşleriyle, çocuklarıyla hatta torunlarıyla katılan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Amacımız bu toplantıları geleneksel hale getirmektir,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Müge Şebnem Şahin, Kırşehir Diş Hastanesi Başhekimi oldu

Denetim TV’nin de çekimler yaptığı etkinlikte eski öğrenciler Reis Ayar’in sazıyla Kırşehir türküleriyle eğlenirken, zaman zaman da mikrofonu ellerine aldılar. Seyfullah Sarı’nın söylediği Gönül Dağı türküsü ise güne damgasını vurdu. Toplantının Albuz Şeker’in doğum gününe denk gelmesi güne ayrı bir anlam katarken, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını torunuyla birlikte herkese sağlık dileyerek kesti.

Toplantı, 2022 yaz aylarında Kaman Ticaret Lisesi her dönem mezunlarının da katılacağı Kaman’da bir piknik düzenleme kararının alınmasının ardından sona erdi. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Hazım Tosun dedi ki:

    Kaman Ak Haber gazetesi ne Muzaffer ve İbrahim kardeşime ilgi ve alaka larin dan dolayı Kaman Ticaret lisesi mezunları adına sonsuz teşekkür ediyorum