Kaman UBYO için Destek Toplantısı Yapıldı

4 Yıllık Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun 4 Yıllık Fakülteye dönüştürülmesi için çalışmaların son aşamaya gelindiği belirtildi.

21.11.2019
994
A+
A-

Ahi Evran Üniversitesi Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) olarak 2018 yılında 19 öğrencinin kayıt yaptırmasıyla eğitime açılan okulumuzun bu yıl 9 öğrencinin yatay geçişle başka illerdeki üniversitelere gitmeleriyle 10 kişi ile eğitime devam ettiği belirtildi.

14 Kasım Perşembe günü Saat 15.00’da Belediye Başkanı Necati Çolak’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İyi Parti İlçe Başkanı H.Hüseyin Karaboğaz, İl Genel Meclisi Üyesi Durdu Üngel, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sinan Timurhan, Gazetemiz Sahibi Muzaffer Aktürk ve Mahalle Muhtarları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman katılımıyla gerçekleştirilen “Destek Toplantısı”nda yetkililer tarafından okulun durumu konusunda sunum yapıldı.

6 MİLYON LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Toplantıda, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Akbulut ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi hemşerimiz İsa Bahat tarafından okulun şuan ki durumu ve ihtiyaçları konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sunumda okulun şuan ki durumu konusunda detaylı açıklamalarda bulunan yetkililer Kaman UBYO’da Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü bulunmakta. 40’ar öğrenci kontenjanlı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümlerinin öğretim elemanları, altyapı ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını belirten yetkililer öğrenci alınabilmesi için okula mutfak, soğuk hava deposu, kafeterya ile bilgisayar ve bilişim teknolojileri laboratuarları kurulması için yaklaşık 6 Milyon Lira’ya ihtiyaç olduğu belirtildi.

4 YILLIK FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

4 Yıllık Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun 4 Yıllık Fakülteye dönüştürülmesi için çalışmaların son aşamaya gelindiği ve 3 adet bölümün açılarak öğrenci alınmasını müteakip müracaatın yapılacağını belirten okul yönetimi, üniversite sınavlarının Kaman’da da yapılabilmesi için çalıştıklarını belirttiler.

GÖRÜŞLER BELİRTİLDİ

Sunumun ardından toplantıya katılanlar soru ve önerilerini sıraladılar.

Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, “Hemşerilerimiz buraya üniversite kurulsun diyor ama burada önemli olan bina yapmak değil sosyal alan oluşturmak ve sürekliliği sağlamak önemlidir. Öğrenci gelsin bura kalkınsın yaklaşımı yanlıştır. Biz öğrencilerin gelebilmesi için buraları kalkındırmalıyız,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırşehir’de Kuraklık Yüzde 80

Belediye Başkanı Necati Çolak ise konuşmasında, “Eğitim dört duvar arasında başlayıp dört duvar arasında bitmiyor. Böyle olsa idi 10 kişi buradan gitmezdi. Hocalarımızın da söyledikleri sorunları Yüksekokulumuz değil, bu sorunları çözecek olan yine bizleriz, hepimi siz. Hepimiz burada yaşıyoruz. Sorunları hepimiz ortak akıl ile çözeceğiz. Buradaki sorunları yüksekokul değil bizlerin çözmesi gerekli. Eğitime her zaman önem verdik önem vermeye de devam edeceğiz. Bu toplantıyı bilerek burada düzenledik. Çünkü okulumuzu görelim tanıyalım, eksikleri yerinde tespit edelim diye. Bu toplantıları belli aralıklarla devam ettirelim. Geçmiş yıllarda Meslek Yüksek Okuluna çok yardımcı olduk. Artık Fakülteye yardımcı olmak içinde gerekli çalışmaları başlatacağız. Bizler yeter ki isteyelim. İstersek hep beraber olursak başarırız. Birlikten güç doğar. Fakülteye bir halı saha ve spor kompleksi yapmak için gerekli adımları attık. Kaman her zaman her şeyin en güzeline ve en iyisine layıktır. Üniversite okuyanlar bilir Öğrencinin olduğu yer her zaman kalkınır ve gelişir bu nedenle buraya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.