Kaman’da sürek avı yapıldı

Kaman’da son yıllarda sayıları kontrolden çıkan ve tarım arazilerine zarar veren yaban domuzları için sürek avı yapıldı.

01.02.2023
776
A+
A-

Kaman’da son yıllarda sayıları kontrolden çıkan ve tarım arazilerine zarar veren yaban domuzları için sürek avı yapıldı.

Kaman ve çevresinde neredeyse hiç doğal düşmanları bulunmayan ve 2018 yılından bu yana sürek avı düzenlenmemesi nedeniyle sayıları giderek artan yaban domuzları, doğada yeterince yiyecek bulamadığı zamanlarda yerleşim yerlerine kadar yaklaşarak tehlikeye de davetiye çıkartıyorlar.

Başköy Muhtarı Hacı Osman Ekiz’in dilekçesi üzerine Kırşehir Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünün onayı ile  Tarım ve Orman Kaman İlçe Müdürlüğü ve Kaman Avcılar Atıcılar ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği sürek avı Başköy Köyünde gerçekleştirildi.

Sürek avının mermi ve yiyecek gibi iaşeleri Kaman Ziraat Odası tarafından karşılanırken, sürek avına katılan Kamanlı Avcılar, Kırşehir yolu üzerindeki eski Karayolları Şantiyesi olan ve şimdilerde Belediye ait Hayvan Barınağı olarak kullanılan yerde toplanarak görev dağılımı yaptılar.

Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, “Ava katılarak tarım arazilerinin korunmasına destek olan avcılarımıza teşekkür ediyoruz,” derken, Avcılar Derneği Başkanı İsmail Beydüz ise “İzin ve belgeleri eksiksiz olan avcılar, bu ava katıldı,” diyerek açıklamalarda bulundu. Sürek avına katılan 50’den fazla avcı ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Gökalp ile Beydüz, rast gele diyerek avı başlattılar.

112 ekiplerinin de hazır bulunduğu sürek avı gerekli güvenlik önlemlerin alınmasının ardından iki guruba ayrılan avcılar Başköy ve Çağırkan arasında Köyü Çevlik Mevkii ve Vekil Tepesi bölgesinden iz sürerek yolun karşısına geçerek Çiftlik Bala Göletine doğru dere boyunca ilerlediler.

Bol karavanalı geçen sürek avında yaban domuzu bulunamazken, bahardan kalma bir hafta sonunda avcılar bol muhabbetli bir gün geçirmiş oldular. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kamanlı Avukat A.Aydın Akpınar, MHP’den Aday Adaylığını açıkladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.