Kamanlı Avukat A.Aydın Akpınar, MHP’den Aday Adaylığını açıkladı

Değirmenözü Köyünden olup Ankara’da Avukatlık yapan 27. Dönem MHP Kırşehir Milletvekili Adayı Hemşerimiz Ali Aydın Akpınar, aday adaylığı tanıtım toplantısında konuşma yaptı.

15.03.2023
834
A+
A-

Kırşehir Merkezde 11 Mart 2023 Cumartesi akşamı düzenlenen geniş katılımlı yemekli aday tanıtım toplantısına MHP İl Başkanı Arif Kılıç, MHP Merkez disiplin Kurulu eski Üyesi hemşerimiz Abdullah Kuş, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Eski Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP İl ve İlçe Başkanları, Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, TÜRKAV, Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen ve partililer katıldı.

MHP İl Başkanı Arif Kılıç’ın aday tanıtım açış konuşmasında 6’lı masanın oyunlarını anlatarak eleştirilerde bulundu. Kılıç, bu oyunların yurt dışında bir güruh tarafından yönetildiğine de dikkat çekti. Başkan Kılıç son olarak ise Ahi Ocağı ve Türkiye ve dünyaya yayılan Ahilik Teşkilatından bahsetti.

SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARINI BİLİYORUM

Değirmenözü Köyünden olup Ankara’da Avukatlık yapan 27. Dönem MHP Kırşehir Milletvekili Adayı Hemşerimiz Ali Aydın Akpınar, aday adaylığı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında; Kırşehir ve ilçelerinin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini, Kırşehir’i ve Kırşehirlileri en iyi şekilde temsil ederek ilimizin ve ilçelerin sorunlarının çözümü konusunda çalışacağını vurguladı.

Oldukça yoğun katılımın ve ilginin olduğu programda konuşan 28. Dönem MHP Kırşehir Milletvekili Aday Adayı A.Aydın Akpınar, konuşmasında; “Aziz Hemşerilerim, Değerli Dava Arkadaşlarım, Saygıdeğer Hanımefendiler, Beyefendiler…

Bu gün burada sizlerle birlikte olmanın haz ve kıvancını yaşıyorum. Burayı şereflendiren her kardeşimi, her dava arkadaşımı yürekten selamlıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hepimizin askerdeki çocuğumuza, gurbetteki kardeşlerimize hediye ettiğimiz türkülerin dillendiği sazın teline ruh veren, sözüne yön veren, kalbe huzur katan, türkülerde yaşayan, gönüllere taht kuran bozkırın tezenesi, merhum ozanımız Neşet Ertaş Kırşehir’i ne güzel de anlatmıştır:

“Ana vatanımsın, baba yurdumsun, ozanlar diyarı şirin Kırşehir. Uzak kaldım gurbet elde derdimsin, hasretin bağrımda derin Kırşehir.”

Buradan Akçakent’e, Boztepe’ye, Çiçekdağı’na, Kaman’a, Mucur’a, Akpınar’a ve her bir köyüne ayrı ayrı selam ve hürmetlerimi iletiyorum. Bu toplantımızın gerçekleşmesinde emeği geçen, katkısı bulunan her arkadaşımı ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Değerli teşkilat başkanlarım, belediye meclis üyelerim, sendika başkanlarım, Türkav başkanım, Sivil toplum kuruluşlarını temsilen burada bulunan arkadaşlarım, basınımızın değerli mensupları, hemşerilerim, kardeşlerim.

Şimdi kısaca kendimi sizlere tanıtayım. Kırşehir’imizin Kaman İlçesinin Değirmenözü Köyü’nde doğdum. Köyümüzde bulunan ilkokulun birinde 3 sınıfın diğerinde 2 sınıfın öğrenim gördüğü, 2 derslikli sınıflarında ilkokulu okuyup bitirdiğim yıl, öğretmenlerimiz rahmetli Rıza Tümer’in ve Kozaklılı rahmetli Nuri Aylar’ın destek ve teşvikiyle ortaokula başladım. Daha sonra Kaman Lisesi’nden mezun oldum. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. Evli ve 2 çocukluyum.

2018 genel seçimlerinde MHP’nin Kırşehir milletvekili adayı olarak yer aldım. TBMM tarafından seçilecek Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine 2017 yılında ve 2021 yılında 2 defa aday gösterildim. Arkadaşlarımızın ve büyüklerimizin teveccühüyle Ankara 2 nolu Barosunun kurucusu olarak görevlendirildim. Kuruluşunu tamamlayarak Türk Milletinin ve hukuk camiasının hizmetine sundum. Bilirkişiler Derneğinin kurucu genel başkanıyım. Birçok baro ve Türkiye Barolar Birliği nezdinde yapılan Ceza infaz hukuku eğitimlerinde konuşmacı olarak yer aldım. Bu konuda ve diğer hukuki konularda yayımlanmış çok sayıda makalem ve köşe yazım vardır. Ayrıca hukuk alanında yayımlanmış bir kitabım da bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Miting Alanları Belirlendi

Küçük yaşlarımdan beri bedenen ve zihnen yoğun şekilde çalışıyorum. 27-28 yaşıma kadar bir tatil yerine giderek tatil yaptığımı hatırlamıyorum. Allah’a şükürler olsun ki, ellerimle tırnaklarımla kök söker gibi çalışarak geldiğim bu mücadelem beni devletime, milletime, hemşerilerime hizmet etme görevine talip olma imkânına kavuşturdu. İnşallah liderimiz ve teşkilatlarımız ile hemşerilerimiz, milletimizi vekili olarak temsil etme görevini bana tevdi eder ve yüce yaratan da bu görevi bana nasip ederse, verilen görevi bana layık görenlere mahcup olmadan, verdiğimiz sözleri tutup bize duyulan güvene ve emanetin sahibi olan milletimizin değerlerine sadık kalarak, bayrağı bizden sonra geleceklere onurla ve görevini layıkıyla yapmanın gururuyla teslim edeceğime; Allah’ın, sizlerin, hemşerilerimin ve milletimin huzurunda ant içiyorum.

Değerli teşkilat başkanlarım, kıymetli dava arkadaşlarım, hemşerilerim: İnşallah liderimizin, teşkilatlarımızın ve sizlerin takdiriyle bu görev bize verildiğinde, sizleri ve tüm hemşerilerimi en iyi şekilde temsil edeceğimin, hemşerilerimin emrinde ve hizmetinde olacağımın sözünü veriyorum.

Değerli başkanlarım, Türk Milletinin ilelebet varılması sevdasının değerli mensupları; Kırşehir’de doğup büyümüş, Kırşehir’de ilk ve orta öğrenimini tamamlamış, Kırşehirli olmaktan her zaman gurur ve heyecan duymuş bir hemşeriniz olarak,  37-38 yıldan beri hukuk pratiğinin içinde çalışan bir arkadaşınız olarak hem memleketimizi, hem ülkemizi, hem de sizleri çok iyi tanıyorum ve biliyorum. Bir çiftçi ve işçi-memur kenti olan memleketimizin ve ülkemizin hali hazırdaki durumunu, sorunlarını ve çözüm yollarını, çözüm yollarındaki engellerin neler olduğunu en ince ayrıntısına kadar biliyorum.

Üniversite öğrencileriyle ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin yaşadıkları zorlukları biliyorum.

Öğretmenlerimizi ve sıkıntılarını biliyorum.

Köylerimizde yaşayan hemşerilerimi ve ihtiyaçlarını biliyorum.

Sağlık personelini ve sorunlarını biliyorum.

Polislerimiz ile asker personelimizi tanıyor ve sorunlarını biliyorum

Tüm memurlarımızı ve ihtiyaçlarının neler olduğunu biliyorum.

Bildiğim konularda da, bilmediğim, farkında olmadığım hususlar olduğunda da ilgililerle ve meslek kuruluşlarıyla istişare ederek bilgilenip çözümü için azami gayreti sarf edeceğim.

Mesela öğretmenlerin ek ders ücretlerinin, polislerin ve diğer kamu görevlilerinin mesailerinin de emekli ikramiyelerinin hesabında dikkate alınması için çaba sarf edeceğim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman’daki ceviz bahçelerinde dikim, budama ve aşı kalemi alma dönemi başladı

Esnaflarımızın ve çiftçi Bağ- Kur’lularının emekli aylıklarının hesaplanmasında başka verilerin dikkate alınması için ciddi projelerim var. Bunları seçim çalışmalarımız sırasında sizlerle paylaşacağım.

Yine Kırşehir ve çevresi ciddi deprem tehlikesi altındadır. Aktif haldeki Akpınar- Keskin fayının 1938 yılında büyük bir deprem ürettiği, birçok insanımızın bu depremde vefat ettiği, onlarca köyümüzün yıkıldığı bilinmektedir. Köylerimizdeki 60-70 yıllık kerpiç evlerle, eskimiş hayvan barınaklarının kırsal dönüşüm projeleriyle, şehrimizdeki ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların kentsel dönüşüm projeleriyle deprem dirençli yapılarla yenilenmesi için, gerektiğinde bedelinin bir kısmı geri ödemesiz krediler verilerek gecikmeden imalatı için harekete geçilmesi de acil bir gerekliliktir.

Bir milletvekilinin asli görevlerini de biliyorum. Görevimi en iyi şekilde yapabilmek için gerekli tecrübeye sahip olduğumu, eksiğim olursa gidermek için çaba sarf edeceğimi bilmenizi isterim.

Değerli başkanlarım, hanım efendiler, beyefendiler, kıymetli hemşerilerim:

Siyaset mümkün olanı yapma, mümkün olmayanı mümkün kılma sanatıdır ve liderimiz Devlet Bahçeli bey efendi bunun için çalışıyor. Her şeye rağmen Türkiye’nin dış politika ve güvenlik politikalarının yolunda, rayında ve dosdoğru yürütülmesinde çok ciddi bir rol alıp “ önce devletim ve milletim” diyerek Türk devletine ve milletine hiçbir karşılık beklemeden çok kıymetli hizmetler yapıyor. Yani 21. Yüzyıla girdiğimiz bu zor zamanda gücümüzü milletimize hizmet etmeye dönüştürmek için olanca çabayı gösteriyor. Önümüzdeki genel seçimlerde MHP’nin parlamentoda daha güçlü şekilde temsil edilmesiyle, adalet, güvenlik, milli eğitim, yüksek öğrenim, milli savunma, iç ve dış politika, imar, şehircilik, kültür ve turizm, gençlik, ziraat, tarım ve hayvancılık, doğa ve ekonomi alanlarında ve tüm devlet yönetiminde bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük hizmetler yapacağımıza inanıyorum.

Şimdi karşıdakileri düşünün. 5 genel başkan, 2 belediye başkanı, birkaç da eş başkan cumhurbaşkanı yardımcısı olacakmış. Muhteremin Amerika’ya hamburger yemeye gittiğinde görüştüklerinden ve Almanya ziyaretinde kimlere ne makamlar vaat edildiğinden hiç bahsetmedim. Ama siz cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecek herkesi iyi tanıyor ve biliyorsunuz. Sata sata bu günlere geldiler. Satmaya da devam edecekler. Sayın Kılıçdaroğlu bir partinin genel başkanı için “ülkücülük damarı var” demiş. Kılıçdaroğlu bilmez ki, ülkücülük damarı ar damarıdır. Ar damarı çatlayanların ülkücülüğünden bahsedilemez.

1950 yılından beri tek başına iktidar yüzü göremeyen CHP yi tek başına iktidara getirmek için 6’lı masa sakinleri 7’li koalisyonu kurmuştur. Bu masanın ve koalisyonun 7. Ortağı HDP’nin ajandası bellidir. Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ın kuzeyinde, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ne işi var? Diyenler, Karabağ sorunu ve Azerbaycan bizi ilgilendirmez diyenler, Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olarak görenler, Türk kelimesini anayasadan çıkaracağını söyleyenler, Anayasamızın ilk 4 maddesiyle sorunu olanlar aynı masadadır. Ajandaları bellidir. Gaflet ve delalet içinde oldukları bellidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belediyeyi İcraya verecekler

Ama Türk milliyetçileri, ülkücüler ve cumhur ittifakı Türkiye’nin ve Türk düşmanlarının tüm kirli oyunlarını bozacak şuur ve iradeye sahiptir. Hiç merak edilmesin, alayına yeteriz.

Zindanlardan, tabutluklardan, sürgünlerden korktuk mu ki onlardan çekineceğiz?

İdam sehpalarından korktuk mu ki onlardan çekineceğiz?

Bize analarımızın helal sütünün verdiği haz yeter.

Bize Türklük gurur ve şuuru ile İslam’ın ahlak ve faziletiyle yaşamanın azim ve kararlığı yeter.

Bize önlerinde saygı ve minnetle eğildiğimiz şehitlerimizin aziz hatırası yeter.

Ülkücü doğduk. Ülkücü gibi dimdik yaşayarak milletimizin varlığını ilelebet sürdürmesi ve huzur ve güven içinde mutlu ve refah içinde yaşmasını temin etmek için Biz Alayına Yeteriz.

Galip Erdem’in dediği gibi: “Şahıslarımızın elbette değeri yoktur. Ancak Türk Milliyetçilerinin sahneden çekilmesi demek, ölümsüzlüğüne inandığımız büyük Türk Milleti’nin tehlikeye düşmesi demektir. İşte bu yüzden mücadeleyi kazanmaya mecburuz. Allah’ım, sana layık insanlar olalım, önce Hakka, sonra halka hizmet etmesini bilelim. Bize büyük millet olmanın yollarını göster, nefsimizin yerlerini, sınırlarını bildir, güzel insan olarak görünmenin de yetmediğini anlat bize, güzel insan olmanın şerefini öğret.”

Bu duygu ve düşüncelerle,  buraya kadar gelip bize destek veren ve buraya gelemese de gönülleri bizimle olan değerli başkanlarıma, değerli hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hep birlikte kazanacağız.

Hep birlikte olacağız.

Mutlu yarınlara hep beraber yürüyeceğiz.

Allah’a emanet olun

Sağ olun, var olun,” dedi.

ALİ AYDIN AKPINAR KİMDİR?

24 Haziran 2018 seçimlerinde MHP 27.Dönem Kırşehir Milletvekili Adayı da olan Avukat Ali Aydın Akpınar, 1960 Kaman Değirmenözü Köyü doğumlu olup Kaman Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Halen, Ankara’da Özel Hukuk Bürosunda Serbest Avukat olarak hizmet vermektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

TBMM tarafından seçilecek Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine 2017 yılında ve 2021 yılında 2 defa aday gösterildi. 21 Ağustos 2020 tarihinde resmi başvurusu yapılan Ankara 2 No’lu Baro’nun Kurucu Üyesi olarak görevlendirildi. Bilirkişiler Derneği Kurucu Başkanıdır. Avukat Aydın Akpınar, ülke genelindeki çok sayıda baroda Ceza İnfaz Hukuku eğitimleri seminerlerine konuşmacı olarak katıldı. Ceza İnfaz Hukuku ve diğer hukuki konularda yayımlanmış çok sayıda makale ve köşe yazısı vardır. Gazetemiz Kaman Ak Haber’de de köşe yazarlığını sürdürmekte olup Hukuk alanında yayımlanmış bir de kitabı bulunmaktadır. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.