Kaman’dan bir ışık daha kaydı

Kaman’da bir elin parmakları kadar olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü Mezunlarından Rıza Şahin öğretmenimizi de ebediyete uğurladık.

24.10.2023
1.530
A+
A-

Kaman’da bir elin parmakları kadar olan Hasanoğlan Köy Enstitüsü Mezunlarından Rıza Şahin öğretmenimizi de ebediyete uğurladık.

Aslen Ömerhacılı Köyümüzden Köselerin Hatip Hocanın oğlu olup Yeni Mahalle Lozan Caddesinde ikamet eden 1929 doğumlu Emekli Öğretmen Rıza Şahin, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü vefat etti.

Gazetemiz Yazarı Emekli Öğretmen Mümtaz Boyacıoğlu’nun hazırladığı ve Kamanlı Köy Enstitüsü Mezunlarının tamamının özgeçmişi ve hayat hikâyeleri de bulunan “Karartılamayan Işıklar, Köy Enstitüleri” adlı kitapta 34. sayfa da yer alan Rıza Öğretmen, 1942 yılında girdiği Hasanoğlan Köy Enstitüsünden 1946 yılında mezun olarak Ömerhacılı Köyünde mesleğe başlamış.

Tatık ve Kargınmeşe Köylerinden sonra 1962 yılından itibaren Kaman merkezde bulunan Yenihayat, Atatürk ve Devrim İlkokullarında öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 1977 yılında emekliye ayrılmış.

3 erkek ve 3 kız babası ve onlarca torun sahibi olan Rıza Şahin öğretmenimizin cenazesi 24 Ekim 2023 Salı günü Kaman Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Cuma Mahallesi Mezarlığına defin edildi. Taziyesi, Yeni Mahallede bulunan evinin yanındaki Belediye Sosyal Tesisinde kabul edilmekte.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, binlerce çocuğumuzun eğitilmesinde ve yetiştirilmesinde büyük emekleri bulunan Rıza Şahin öğretmenimize Allah’tan rahmet, başta oğulları Hasan Şahin ve Osman Yalçın Şahin öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı ve taziye dileriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Atam, Sensiz 84 Yıl
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.