Kaman’ın asırlık gururu

Sosyal medya üzerinden Atatürk’ün ilçemize geliş gününün “25 Aralık Dünya Kamanlılar Günü” olarak kutlanması önerisi geldi.

30.12.2020
854
A+
A-

Sosyal medya üzerinden Atatürk’ün ilçemize geliş gününün “25 Aralık Dünya Kamanlılar Günü” olarak kutlanması önerisi geldi.

Büyük Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyeti bundan tam 101 yıl önce Aralık ayının 25’inci gününe denk gelen Perşembe günü buz gibi bir soğuk havada kurtuluş ateşini Kaman’da da yakmışlardı.

Kaman Halkı ve Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Üyeleri tarafından Kocapınar’da karşılanan Mustafa Kemal, etrafını saran çocukların uyarılması üzerine, Kamanlı çocukları göstererek, “Kızmayın çocuklara. Vatanı sizlerle kurtaracağız, geleceği de onlarla kuracağız,” diyerek kurtuluşun ve Cumhuriyetimizin müjdesini taa o zaman vermişti.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başkomutanımız Atatürk ve silah arkadaşları, Kurtuluş Meşalesini yakmak için 16 Mayıs’ta İstanbul’dan ayrılıp, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının ardından Havza, Amasya, Tokat, Sivas ve Erzurum’da halkla görüşmelerini tamamlayıp kongreleri gerçekleştirdikten sonra ilk Büyük Millet Meclisi’ni açmak için seçilen Temsil Heyeti ile birlikte Ankara’ya giderlerken, Kayseri üzerinden gelerek 22 Aralık’ta Mucur ilçemize, 24 Aralık 1919 günü Kırşehir il merkezimize ve 25 Aralık 1919 Perşembe günü Kaman’ımıza gelerek konuk oldular.

Atatürk’ün Kaman’a ilk gelişinin 101. yılı nedeniyle Kaman Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından 25 Aralık 2020 Cuma günü Cumhuriyet Meydanında bir tören düzenlendi. Soğuk ve karlı bir kış günü Aralık ayında milletin kurtuluşu ve refahı için üstü açık araçla ilçemizi onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyetini oluşturan beraberindekileri temsilen Türk Gençliği tarafından taşınan Şanlı Bayrağımız bu sefer tören alanında hazır bulundurulamadı.

Pandemi nedeniyle sadece görevliler ve çok az sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına çelenk sunulmasını müteakip saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımız okundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Destek verilirse 11 köyün arazisi Hirfanlı’dan sulanacak

Belediye Başkanı Necati Çolak ise Gazetemiz Yazarları Yaşar Şahin ile Mümtaz Boyacıoğlu’nun araştırmalarıyla gün yüzüne çıkararak kaleme aldıkları bilgi ve belgelere dayalı geniş kapsamlı günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

25 ARALIK DÜNYA KAMANLILAR GÜNÜ

Öte yandan, “kamanlilar” adlı sosyal medya sayfası tarafından Atatürk’ün ilçemize geliş gününü “25 Aralık Dünya Kamanlılar Günü” olarak kutlanması önerisi geldi. Kaman ilçemizin adını kullanan çok sayıda sosyal medya hesabı tarafından desteklenen ve ülke gündemine girmesi için tivitır da “#25AralıkDünyaKamanlılarGünü” HashTag’i paylaşımı çağrısına binlerce hemşerimiz destek verdi. Tivit’te ülke gündemine girememiş olsak da hemşerilerimizin Kaman sevgisi her şeyin önünde olması bizleri umutlandırdı. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.