Destek verilirse 11 köyün arazisi Hirfanlı’dan sulanacak

İklim krizi ve yer altı sularının yetersizliği nedeniyle tarımsal faaliyetlerini güçlükle sürdüren çiftçiler ve bölge halkı muhtarlarının girişimi ile Hirfanlı’dan sulama suyu talep etmekte.

19.12.2023
718
A+
A-

Ülkemizin tarım deposu olan İç Anadolu’da Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu bulunan ve Kaman ilçemiz sınırları içerisinde olan Hirfanlı Baraj Gölü’nden tarımsal sulama izni isteyen üreticiler destek bekliyor.

Kaman ilçemiz genelinde çok sayıda sulama göleti olmasına karşın Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki büyük ölçekli ve verimli araziler yeterli tarımsal sulama suyu bulamamakta. İklim krizi ve yer altı sularının yetersizliği nedeniyle tarımsal faaliyetlerini güçlükle sürdüren çiftçiler ve bölge halkı muhtarlarının girişimi ile Hirfanlı’dan sulama suyu talep etmekte.

Bölgedeki 11 köyün muhtarları olan Benzer Köyü Muhtarı Taner Şahin, Hirfanlı Köyü Muhtarı Bektaş Haykır, Yeniköy Köyü Muhtarı Tuncay Kaya, İkizler Köyü Muhtarı Ahmet Mert, Kargınyenice Köyü Muhtarı Ercan Karahan, Kargınkızıközü Köyü Muhtarı Erdal Işık, Bayramözü Köyü Muhtarı Akın Bulanık, Kargınselimağa Köyü Muhtarı Mustafa Koca, Karakaya Köyü Muhtarı Erhan Kapıcı, Kargınmeşe Köyü Muhtarı İbrahim Yıldız ve Yazıyolu Köyü Muhtarı Hüseyin Maşık’tan oluşan heyet, Hirfanlı Baraj Gölü çıkışından tarımsal sulama suyu alma hakkı için Ankara’da bulunan DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne dilekçe verdiler.

12 Aralık 2023 Salı günü 2308864 Kayıt Numarası ile ilgili dilekçelerini DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne veren Muhtarlarımızın bu girişimine destek veren Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp’te gazetemize yaptığı ziyarette Kırşehir Milletvekillerinin de konuya duyarlı olmalarını ve destek vermelerini istedi.

Oda Başkanı Gökalp açıklamasında; “Hirfanlı Barajı kenarındaki arazilerin bağlı olduğu 11 köy muhtarımız, halkımızın istediği doğrultusunda DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne Baraj çıkışından tarımsal sulama suyu alma hakkı için başvuru yapmışlardır. Bu gelişme bölge halkında büyük heyecan yaratmış ve çok verimli olan topraklarımız olumlu cevap alınarak suya kovuştuğunda çiftçimizin yüzü gülecek, bölgemiz gelişecek ve tarımda büyük sinerji yaratacaktır. Kaman’da ilk defa devlet oluru ve kendi öner sermayesi ile hayat geçek bu proje ile bölgemiz çiftçisi refahı hissedecektir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım Bakanımız ve Bölge Milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gecikmeli Meclis Toplantısı Yapıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.