Kamanlı genç hemşerimiz Ahi Evran Üniversitesinde Konferans verdi

Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra yazılım konusunda kendisini geliştiren ve yayınlanmış birçok kitabı üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan Kamanlı genç ve başarılı yazar hemşerimiz Erkan Güzelküçük, mezun olduğu Ahi Evran Üniversitesinde okuyan gençlere eğitim semineri verdi.

23.11.2023
1.416
A+
A-

Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra yazılım konusunda kendisini geliştiren ve yayınlanmış birçok kitabı üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan Kamanlı genç ve başarılı yazar hemşerimiz Erkan Güzelküçük, mezun olduğu Ahi Evran Üniversitesinde okuyan gençlere eğitim semineri verdi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun öncülüğünde Kongre Kültür Merkezi’nde Mühendislik Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine yönelik 14 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Kariyer Yolu Seçimi: Yazılım Geliştirme, Ürün Yönetimi ve Veritabanı Yönetimi Arasında Nasıl Karar Verilir?” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Erkan Güzelküçük, son çıkan kitabını Ahi Evran Üniversitesi Merkez Kütüphanesine hediye etti.

Erkan Güzelküçük Kimdir?

Merhum Efdal Güzelküçük’ün oğlu olarak 27 Kasım 1991 tarihinde Kaman’da doğdu. Lise eğitimini Kaman Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde Web Programcılığı alanında onur derecesi ile tamamladı. 2011 yılında Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Programcılığı bölümünden yine onur derecesi ile mezun oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Yazılım üzerine eğitim aldı. Şu an İstanbul Üniversitesi’nde Management Information System alanında eğitimine devam etmektedir.

Meslek hayatına 2011 yılında başlayan Güzelküçük, birçok kurumsal projede görev alarak günümüzde hala kullanılan birçok mimariye imza atmıştır. Çalıştığı iş yerleri arasında Hürriyet, KanalD, CNN Türk, ATV, Sabah Gazetesi, Takvim Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Albayrak Holding, Doğan Holding, Koton, Arkas Holding gibi önemli firmalar bulunmaktadır.

2016 yılında başlattığı Yazılımcı Yetiştirme Programı ile 13 kişiyi eğiterek sektöre yazılımcı, analist ve veritabanı uzmanı olarak kazandırmıştır. Ayrıca yazar kimliğiyle öne çıkan Güzelküçük’ün, 2009’da “ASP.Net’e Giriş”, 2017’de “Full Stack MVC”, ve 2021’de “ASP.Net Core 3+” olmak üzere toplamda 3 kitabı yayınlanmıştır. Bu kitaplar, Okan Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitede ders kitabı olarak kullanılmaktadır.

Uluslararası alanda etkinlik gösteren Güzelküçük’ün, CIO Update dergisinde strateji alanında yazıları bulunmaktadır. Ayrıca, uluslararası mecralarda yayınlanan yüzden fazla makalesi ve Microsoft web sitesinde Performanslı Yazılım Geliştirme konulu yazısı mevcuttur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fen Lisesinden Satranç Birinciliği

Microsoft tarafından düzenlenen “Dünya’nın En Değerli 4000 Uzmanı” nominasyon programında aday olarak belirlenen Güzelküçük, şu anda Koç Üniversitesi’nde Yazılım Mimarisi ve Araştırma Uygulamaları Ekip Lideri olarak görev yapmaktadır.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Ilgın dedi ki:

    Erkan hocamla seminer sonrasında sohbet ettik. bakış açımı değiştirdi mesleki olarak hedeflerimi netleştirdim. keşke çok daha öncelerde karşılaşsaydık. çok teşekkür ederim herşey için