Kamanlılar Kayserili gibi Tercihini İktidardan Yana Yaptı

03.04.2019
673
A+
A-

Kaman’da 31 Mart Yerel Seçimleri çok şeyleri değiştirdi.

İktidar partisi Ak Parti 10 yıllık aradan sonra Necati Çolak farkı ile yeniden Kamana Belediyesini alırken, 11 mahalle muhtarından 9’u değişti. CHP, uzun süren sessizliğini Aydın Yaman’la bozarak oylarını artırırken, 10 yıldır belediye iktidarını elinde bulunduran MHP ise hazırlıksız yakalanan genç adayı Kenan Elvan ile ciddi oy düşüşü yaşadı.

Cumhur İttifakının yapılmadığı Kırşehir genelinde Ak Parti ve MHP tüm ilçelerde karşı karşıya geldi. İl Merkezinde Millet İttifakının adayı CHP’li Selahattin Ekicioğlu yüzde 45’lik oy oranı ile yüzde 36 oy alan Ak Parti adayı Yaşar Bahçeci’nin elinden belediyeyi aldı. MHP adayı Onur Köksal ise yüzde 16’lik oy ile üçüncü sırada kaldı.

31 Mart’ta Gönül Belediyeciliği sloganıyla seçmenlerin karşısına çıkan Necati Çolak, 2004 seçimlerinde rahmetli Turgut Aslan’ın listesinden Belediye Encümeni olarak Ak Parti listelerinde yer almış, Belediye Başkanı Turgut Aslan’ın vefatının ardından ise Belediye Meclisinde yapılan seçimle Belediye Başkanlığına getirilmişti.

2004 yılında “Kayserili gibi düşünelim” diyerek oy isteyen iktidardan yana tercihini kullanan Kaman ilçemiz, hem Milletvekilini hem de Belediye Başkanını Kaman’da buluşturarak büyük beklentiler içerisine girmişti. CHP’li Belediyenin o dönemde işe aldığı çok sayıda belediye işçisinin Ak Partili Başkan Aslan tarafından işten çıkarılması ve halkın beklentilerinin karşılanamaması gibi nedenlerle başarısız oldu. 2009 ve 2014 seçimlerinde MHP, Erhan Talu ile iki dönem belediyeyi yönetti. Yine yapılamayanlar ve yanlış politikalar halkın yönünü yeniden iktidara çevirmesine neden oldu.

Yarım dönem belediye başkanlığı ve 2 dönem Ak Parti İlçe Başkanlığı ile iyice tecrübe kazanan ve herkes tarafından takdirle karşılanan tutarlı kişiliği sayesinde Kaman’ı yeniden iktidarla buluşturan Necati Çolak’ı büyük ve zor görevler beklemekte. Verilen sözlerin yerine getirilmesinin yanı sıra Gönül Belediyeciliğine uygun bir şekilde ekmeğinin peşinde olan belediye çalışanlarının işlerine son vermemek, Kamanlı bir vekilin olmadığı ortamda Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ile Ankara Milletvekili hemşerimiz Hacı Turan’ın seçim sürecinde verdiği vaatlerin yerine getirilmesi noktasında çok daha sıkı ve tutarlı çalışması gerekmekte. Aksi takdirde Kaman bir 5 yılı daha boş geçirirse hem Ak Parti’ye, hem de MHP’ye bir daha yetki vermeyecek ve hesabını milletvekili seçimlerinde soracaktır.

MHP

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kitle iletişim araçlarını doğru kullanıyor muyuz?

2009 yılından bu yana 2 dönem boyunca belediye yönetimini elinde bulunduran MHP, aday belirleme sürecinde mevcut başkan Erhan Talu ile devam etmeme kararının ardından Belediye Başkan Adaylığı görevini mevcut İlçe Başkanı Kenan Elvan’a tevdi etti. Seçimlere hazırlıksız yakalanan Elvan, MHP’nin yönetimde olmasının dezavantajı ve yaşının genç olması gibi faktörler sonucu beklenen başarıya ulaşamadı, MHP’nin oyları da düştü. Son iki dönem MHP’ye oy veren tabanın bir bölümünün CHP’ye, büyük çoğunluğunun ise Ak Parti’ye yöneldiği gözlendi.

CHP

2004 seçimlerinden bu yana toparlanamayan ve istediği oy oranına ulaşamayan CHP ise Aydın Yaman ile ciddi bir atağa kalktı. Parti içerisinde yaşanan Belediye ve İl Genel Meclisi belirlemelerinde kulislere yansıyan bazı sıkıntılara rağmen tutkunluğunu devam ettirdi. Çok ciddi ve sıkı bir propaganda döneminin ardından aşiret oylarının desteği dahi belediyeyi almaya yetmedi.

Ak Parti

2009 seçimlerinde koltuğu MHP’li Erhan Talu’ya devreden Necati Çolak, 10 yıllık aradan sonra yine koltuğu Erhan Talu’dan teslim alacak. Bu kadar tecrübeden sonra Kaman’ı yeniden iktidarla buluşturan Necati Çolak’ın aldığı oyun büyük çoğunluğunu kişiliği ile kazandığı bilinmekte. Bu süreçten sonra zaferin devamlılığı ve Kaman’ın iktidarın nimetlerinden daha fazla yararlanabilmesi amacıyla Kaman’da Ak Parti yönetiminin daha ılımlı ve insanları kucaklayıcı bir ekiple yeniden oluşturulması da gerekmektedir.

Cumhur ittifakı Kaman’da parti bazında yapılmasa da tabanda özellikle MHP’lilerin Genel Başkan’a tepki amacıyla “Madem Ak Parti desteklenecekti, bu güne kadar neden karşı karşıya geldik. O zaman oyumuzu aracı kullanmadan doğrudan Ak Parti’ye veririz,” diyerek oy kullandıkları görüldü.

Öte yandan, İl Belediyesini kaybeden Ak Parti’nin Kırşehir’in en büyük ilçesi olan Kaman’da iktidar gücünü hissettirecek çalışmalara imza atması da beklenmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sosyal medya ile algı peşinde olanlar özür dileyecekler mi?
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.