Sosyal medya ile algı peşinde olanlar özür dileyecekler mi?

07.09.2022
642
A+
A-

Sosyal medyada yalanın ve yalanla oluşturulan algının bini bir para. İlginç olan ise bu yalanların müşterisi de çok.

Sosyal medyada yalanın ve yalanla oluşturulan algının bini bir para. İlginç olan ise bu yalanların müşterisi de çok.

Haydar Paşa Garı yandığında yangının kasten çıkarıldığını ve yangın çıkaranların amaçlarının burayı otele çevirmek olduğunu günlerce yazdılar ve koca koca gazetelerde yazdıkları için kendilerine gazeteci denen birçok zevatta bu rüzgâra kapılıp kirli haberleri köşelerine taşıdılar. Peki, ne oldu? Yurt dışından gelen usta ressam ve sanatçıların da aralarında yer aldığı sanatçı ve mühendisler vasıtasıyla tavanlarındaki ve duvarlarındaki resimler ve freskler aslına uygun olarak Haydar Paşa Garı restore edilip yenilendi ve tekrar gar binası olarak hizmete açıldı. Yalan üretim merkezlerinin trolleri ve bu yalanları gazetelerine taşıyan köşe yazarları özür dilediler mi? İnsan çok çabuk unutuyor. Merak edenler İstanbul’a gittiklerinde Haydar Paşa Garını da gezsinler veya hemen şimdi internetten bakıp görsünler.

Bu günlerde sosyal medyada yeni bir yalan daha dolaşıyor. Restore edilmeye başlanan Kız Kulesi’nin yıkılacağı yalanını yaymaya başladılar. Hadi algı trollerine alıştık da, kendine gazeteci diyen koca koca adamlar da bundan rahatsız olmayıp yalanı köşelerine taşıyarak, siyaseten yalandan medet umarak, bu yalanlarla oluşan algının hükümeti yıpratacağı düşüncesine sarılıyorlar.

Gerçek durum Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce şöyle açıklanmıştır: “1940’lı yıllarda Kız Kulesinde yaşanan yangın sonrasında yapılmış olan betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Han Tümertekin ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup restorasyona ve Kız Kulesine ilişkin tüm belgeler ve gelişmeler kizkulesi.com sitesinden tüm halkımızla paylaşılmaktadır.  Kız Kulesi, tarihi ve abidevi değerine uygun şekilde, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dünya’nın çığlığına kulak verelim

Toplumda gördüğüne değil duyduğuna inanma alışkanlığı yayılıyor.  Yalan çabuk yayılıyor ve yaygın olduğu için inanılır hale geldiğinden yalan sözlerle algı yaratılıp toplum yalana inandırılmaya çalışılıyor. Tabii ki her yalanın bir müşterisi olduğu için Haydar Paşa Garı için uydurulan yalanın olduğu gibi Kız Kulesinin yıkılacağı yalanın müşterileri de var. Fakat akıl da var; izan da var. Siz akıl ve izanla hareket edenlerden olun.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.