Karla mücadele devam ediyor

Kaman’da 22 Ocak gününden bu yana 12 gündür ara ara yağan ve yer yer 50 ila 70 cm kalınlığa ulaşan kar nedeniyle sürdürülen mücadele devam ediyor.

02.02.2022
772
A+
A-

Belediye ve Özel İdare İşçilerinin karla zorlu mesaisi devam ediyor

Kaman’da 22 Ocak gününden bu yana 12 gündür ara ara yağan ve yer yer 50 ila 70 cm kalınlığa ulaşan kar nedeniyle sürdürülen mücadele devam ediyor.

Kaman Belediyesi ile Özel İdare Müdürlüğüne ait ekipler gece gündüz yolların ulaşıma açılması için büyük emek veriyorlar. Bazen organizasyon bozukluğu bazen de kar yağışı ve tipi nedeniyle mücadelede aksamalar yaşansa da Kaman İlçe Merkezi ve Köylerinde ciddi olumsuzluklar yaşanmadı.

Çalışmalar kapsamında Kaman ilçe merkezindeki anayollarda kar temizleme çalışmaları henüz tamamlanamadı. Ara mahallelerde ise açılmayan yol yok, ancak ara yollarda tek aracın geçeceği kadar açılan yollar halen sıkıntı yaratmaya devam ediyor.

Kaman Belediyesinden yapılan çalışmalar hakkında resmi olarak bir açıklama yapılmazken, sosyal medya üzerinden bol bol çalışmalar konusunda resim ve video paylaşımları yapılmakta. Bu paylaşımların altına Kaman halkının yaptığı yorumlar okununca işin özeti görülmekte.

Özel İdareye bağlı köy yollarında ise tipi nedeniyle birçok köy yolu sık sık ulaşıma kapanmakta. Yine köylerde yaşayan hemşerilerimiz yaptıkları paylaşımlarla karla mücadele konusunda ne durumda olduğumuzu açıkça görmekteyiz.

Çarşı içerisinde ise esnaflar kapılarının önündeki kaldırımları temizleyerek kendilerinin ve halkın daha rahat yürüyebilmeleri için belediye ekiplerine katkı sağlamaya devam etmekteler.

ÇATILARDAKİ KAR TEHLİKE YARATIYOR

Kar yağışının başladığı ilk günlerde Aydınlar Köyünde bir hemşerimize ait mandıranın çatısı çökmüş 3 büyükbaş hayvan telef olmuştu. Daha sonra 25 Aralık Caddesinde bulunan Oto Yıkama İşyerinin çatısı, çarşı içerisinde bulunan bir kafenin teras katı ile Cuma Mahallesi Mustafa Erdoğan Parkı içindeki kafenin terası da üzerlerindeki kar yığınının ağırlığına dayanamayarak çöktü. İşyerlerinde büyük maddi hasar meydana gelirken kimsenin burnunun kanmaması olayın tek avunulacak yanı oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yüzlerce Dönüm Ekin Yandı Binlerce Liralık Hasar Var

Öte yandan, Kaman Belediyesi İtfaiye ekipleri çatı uçlarında oluşan buz sarkıtlarının oluşturduğu ölümcül tehlikeyi ortadan kaldırmak için müdahale çalışmalarını sürdürmekte. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.