Kesimhane 2022 Yatırım Programına Alındı

Ağustos Ayı Belediye Meclisi, Gündemdeki Maddeleri Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

11.08.2021
811
A+
A-

Ağustos Ayı Belediye Meclisi, Gündemdeki Maddeleri Görüşmek Üzere Bir Araya Geldi

Kaman Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Perşembe günü saat 16.00’da Belediye Başkanı Necati Çolak başkanlığında gerçekleştirildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Ağustos Ayı Meclisi Toplantısında ilk önce gündemdeki 5 madde görüşmeye açılarak oy birliği ile onaylandı.

Gündemin ilk maddesi olan Park ve Sokak İsim Değişikliği talebi kabul edildi.

Alınan karara göre; Orta Mahalle 627 Sokak ve 626 Sokak arasında bulunan parka ve Ziyarettepe Mahallesi 1013. Sokağa Kıbrıs Magosa’da 2002’de şehit düşen Tatık Köyünden olup Kaman’da ikamet hemşerimizin adı “Şehit Sıhhiye Piyade Er Yusuf Erdoğdu Parkı ve Sokağı” olarak değiştirildi.

Öte yandan, 2019 yılında Barış Pınarı Harekâtında şehit düşen aslen Bayındır Köyünden olup Annesi Kaman’da, Babası Ankara ikamet eden ve Ankara Cebeci Şehitliğine defin olunan şehidimizin adı; Sarıuşağı Mahallesi TOKİ 4. Sokağa “Şehit Uzman Onbaşı Umut Coşkun Sokağı” olarak değiştirildi.

İkinci Maddedeki “İçme Suyu İnşaatı” gündeminde ise İçme Suyu İnşaatı kapsamında su verilemeyen bölgelere su hattı çekilmesi amacıyla projeye yüzde 20 ilave yapmak için Belediye Başkanına yetki verildi.

Üçüncü maddede yer alan “Muhtelif Yol Yapım İşi İçin İller Bankası A.Ş.’den Kredi Kullanılması” gündemin de ise yaklaşık 150 kilometrelik muhtelif yolların yapımı için İller Bankası’ndan 45 Milyon Lira’ya kadar Kredi Kullanılması için Başkan Çolak’a yetki verildi.

Gündemin son maddesi olan “Plan Tadilatı” gündeminde ise Cevizkent Apartmanı önüne ve ziyarettepe mah. çevre yoluna doğru Nurpen İnşaatın arkasındaki alan Yeni Kabin Tipi Trafo yapımı için plan tadilatı onaylandı.

Gündemdeki maddelerin görüşmesinin ardından sunulan ek gündem maddeleri de ele alındı.

Belediyeye ait Yediemin Otoparkı’nın 10 yıla kadar kiralanması için encümene yetki verilirken; Adliye Sarayı karşısında bulunan Öğrenci Yurdu Yerinin Şehir Planında yapılacak değişiklikle Emniyet Müdürlüğü alanı olarak belirlenmesi için Plan Tadilatına izin verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dadaloğlu ikinci kez anılacak

Öte yandan, CHP grubunun Kesimhane ile ilgili olarak daha önce vermiş olduğu yazılı soru önergesi cevaplandırıldı.

Kesimhane’nin 2022 Yılı Yatırım Programına alınacağının vurgulandığı 13 Temmuz 2021 tarihli cevap yazısında; “İlçemiz Kuluncak Mevkiinde yıllarca hizmet vermiş ve son yıllarda kapalı bulunan Kesimhanemiz, Kurban Bayramı süre zarfında kurumumuz bünyesinde görevli Veteriner Hekim ve görevlendirdiğimiz personel arkadaşlarımızla gerekli sağlık standartlarına uyularak ve çağımızın salgın hastalığı Covid-19’a karşı tedbirler alınarak görev yapacaklardır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın ilçemiz ziyaretinde Başkanlığımızca yaptığı istişare sonucu modern, sağlık standartları en yüksek düzeyde ve ilçe mücavir alanı ile civar köy ve ilçelere hizmet verecek donanımda bir kesimhane yapımına yardımcı olacağının sözünü vermiştir. 2020 yılı iş programımıza ‘Kesimhane Yapımı’ da dahil edilmiştir.

İlçemizin sorunlarından olan kesimhane hakkındaki sorunları ve soruları önerge olarak tarafımıza ileterek kamuoyunun aydınlatılmasında yardımcı olma hassasiyetinizden dolayı Başkanlığımız adına teşekkür ederim,” denildi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.