Koca Muallim Ali Rıza Genç anıldı

İstiklal Savaşı Gazisi ve Cumhuriyet’in ilk Öğretmenlerinden olan Tatıklı hemşerimiz merhum Ali Rıza Genç, vefatının 33.yılında Almanya’da anıldı.

29.10.2019
502
A+
A-

İstiklal Savaşı Gazisi ve Cumhuriyet’in ilk Öğretmenlerinden olan Tatıklı hemşerimiz merhum Ali Rıza Genç, vefatının 33.yılında Almanya’da anıldı.

Koca Muallim lakaplı Ali Rıza Genç’in Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan 1.kuşak kuşak ve 2.kuşak torunları gurbette düzenledikleri Cumhuriyetin 96.yılı kutlamaları kapsamında dedelerini ve İstiklal Savaşı Gazi ve Şehitlerimizi şükran ve minnetle andılar.

1893 yılında Tatık Köyünde dünyaya gelen Ali Rıza Genç, İstiklâl Savaşı’na katılarak birçok cephede savaşmış ve İstiklâl Savaşı Gazisi olarak Madalya ile onurlandırılmıştı. 1986 yılında yaşama gözlerini yuman Koca Muallim Ali Rıza Genç’in 1924 yılında o zamanlar Kaman ilçemize bağlı olan Köşker Nahiyesinde öğretmenlik yaptığı, daha sonra Çiçekdağı ve Kaman’ın birçok köyünde görev yaptıktan sonra emekli olduğu bilinmekte.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, yaşamını ülkemizin kurtuluşu ve insanlarımızın aydınlatılması yolunda çalışarak geçiren İstiklâl Savaşı Gazimiz ve Cumhuriyetimizin ilk öğretmenlerinden olan merhum Ali Rıza Genç ile birlikte onun nezdinde ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Toptan Kapatıyoruz!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.