Korona bayramınız mübarek olsun

Maske ve sosyal mesafe kuralları alt üst olurken bayram dolayısıyla nüfusu iki katına çıkan Kaman’da tam anlamıyla “Korona” bayram etti.

05.08.2020
941
A+
A-

Kurban Bayramı içinde bulunduğumuz Covit-19 pandemisi gölgesinde kutlandı. Maske ve sosyal mesafe kuralları alt üst olurken bayram dolayısıyla nüfusu iki katına çıkan Kaman’da tam anlamıyla “Korona” bayram etti. İnşallah, Allah rızası için kesilen kurbanlar yerine umursamazlık nedeniyle Koronavirüse kurban vermeyiz.

Kaman çarşı merkezindeki kalabalık bir yana bayram tatili boyunca İç Anadolu’nun denizi konumundaki Savcılı Plajı’da insan yığını şeklindeydi. Girişte para alınmasının haricinde hiçbir bakım ve kontrolü bulunmayan plaj alanında sosyal mesafe ve maske kuralı yine hiçe sayıldı. Yeni normal düzeni eski normalle karıştıran vatandaşlar tehdidin ciddiyetinin farkı değillerdi.

BAYRAMLAŞMA ÇARŞI CAMİİNDE

Mübarek Kurban Bayramı, 31 Temmuz Cuma sabahı saat 06.17’de kılınan sosyal mesafesiz bayram namazı ile birlikte başladı.

Kaman’da resmi bayramlaşma Çarşı Camii önünde bayram namazı sonrasında Kaymakam Şükrü Özcan ve Belediye Başkanı Necati Çolak ile protokol üyelerinin tebrikleri kabulü ile gerçekleştirildi.

TRAFİK SORUNU

Kaman’da bayramların olmazsa olmazı olan, diğer illerden ve yurtdışından akın eden gurbetçilerimizin yoğunluğu nedeniyle ilçe nüfusumuz nerede ise iki katına çıktı. Koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı ve denetimin neredeyse hiç olmadığı Kaman’da bayram arifesi ve öncesine denk gelen Çarşamba günü normal günlerden farksızdı.

Bozuk yollar ve yaşanan park sorununa ilaveten karmaşası çözülemeyen Savcılı Durağı istikametine giden yolun Cumhuriyet Meydanından kesilmesi ise hiç bir trafik lambasının çalışmadığı çarşı içindeki ana yolda da trafiğin felç olmasına yetti. İstiklal Caddesinin trafiğe kapatılması nedeniyle çok sayıda esnaf bayram yoğunluğundan bile yararlanamadıklarını dile getirerek yapılan işi beceriksizlik ve basiretsizlik olarak yorumladılar.

Kaman’da yaşayan bazı hemşerilerimizin kısık sesle dile getirdiği bozuk yollar ve akmayan sular özellikle dışarıdan gelen hemşerilerimiz tarafından yüksek sesle ve sık sık sosyal medyadan duyuruldu. Bayram günü su kesilmesi ve düşük su basıncı nedeniyle apartmanlara yeterince su ulaşmaması tepkiye neden oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İsahocalı Şenliğe hazırlanıyor

Öte yandan, senede iki kere mezarlıklara akın eden vatandaşlar bakımsız ve ot içerisindeki mezarlıklar nedeniyle Belediyeyi eleştiri yağmuruna tutarken, mezarlıklarda sürekli olarak banttan okunan Kuran’ı Kerim yayınının bu bayramda durdurulmasına da anlam veremediklerini dile getirdiler. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.