Köy Enstitüsü Mezunu Ramazan Akdoğan (Mareşal) vefat etti

Kaman’da Köy Enstitüsü mezunlarının son kuşağı olan 1936 doğumlu Ramazan Akdoğan, namıdiğer Mareşal hoca yaşamını yitirdi.

20.11.2023
1.406
A+
A-

Kaman’da Köy Enstitüsü mezunlarının son kuşağı olan 1936 doğumlu Ramazan Akdoğan, namıdiğer Mareşal hoca yaşamını yitirdi.

Aslen Yeniyapan Köyünden olup Kaman’da ikamet eden ve Mareşal lakabıyla tanınan Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Ramazan Akdoğan’ın cenazesi 15 Kasım 2023 Çarşamba günü öğle namazını müteakip Kaman Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yeniyapan Köyü mezarlığında toprağa verildi. Taziyesi, Çiftlikli Mahalle Turkuaz Apartmanında oturan oğlu İbrahim Akdoğan’ın evinde kabul edilmekte.

Gazetemiz Yazarı Emekli Öğretmen Mümtaz Boyacıoğlu’nun hazırladığı ve Kamanlı Köy Enstitüsü Mezunlarının tamamının özgeçmişi ve hayat hikâyeleri de bulunan “Karartılamayan Işıklar, Köy Enstitüleri” adlı kitapta 47. Sayfa da yer alan Ramazan (Mareşal) Öğretmen, 1946 yılında girdiği Hasanoğlan Köy Enstitüsünden 1950 yılında Köy Enstitülerinin kapatılarak adının değiştirilmesi sonucu Hasaoğlan Atatürk Öğretmen Okulundan 1955 yılında mezun olarak Kırıkkale Irmak Bucağında mesleğe başlamış. (O yıllar Kaman idari olarak Ankara’ya bağlıydı.)

Keskin Karahacılı Köyü, Kesin merkez Altıntaş İlkokulu, Kaman Yeniyapan, İsahocalı, Başköy, Kaman Merkez Yavuz Selim İlkokulu ve Yeni Hayat İlkokulunda öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 1985 yılında emekliye ayrılmış.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, binlerce çocuğumuzun eğitilmesinde ve yetiştirilmesinde büyük emekleri bulunan Ramazan Akdoğan öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesi ve eğitim camiasına başsağlığı ve taziye dileriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dadaloğlu İkinci Kez Anılacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.