Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

Yem, elektrik, mazot ve nakliye giderleri kurbanlık fiyatlarında yüzde yüz artışlara neden oldu. Bu yıl küçükbaş kurbanlıklar 2 Bin 500 TL ila 8 Bin TL aralığında, büyükbaşlar ise 20 Bin ila 60 Bin TL aralığında satılmakta.

29.06.2022
682
A+
A-

Bu yıl 9-12 Temmuz tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı dolayısıyla dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen Kamanlılar, mandıralarda besicilerle kol koparan pazarlıklara başladı.

Kurban Bayramı yaklaşırken besiciler kapılarını müşterilerine açtı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar bu sene yüzde 90 ila yüzde 110 arasında artışla alıcılarını bekliyor.

Dinimizde iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’nda vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için hazırlıklara başlasa da kurbanlık fiyatları bu ibadeti zorlamaya başladı.

Yem, elektrik, mazot ve nakliye giderleri kurbanlık fiyatlarında yüzde yüz artışlara neden oldu. Bu yıl küçükbaş kurbanlıklar 2 Bin 500 TL ila 8 Bin TL aralığında, büyükbaşlar ise 20 Bin ila 60 Bin TL aralığında satılmakta.

Gazetemiz Kaman Ak Haber’e konuşan Kamanlı besicilerimiz, “Yem, elektrik, mazot ve nakliyle gibi üretim maliyetlerimiz geçen yıla göre büyükbaşta yüzde 110, küçükbaşta ise yüzde 90’a varan oranlarda arttı. Ortalama canlı baskül kilogram fiyatı büyükbaşta 65 liraya, küçükbaşta ise 67 liraya kadar çıkmakta. Bu yüzden kurbanlık fiyatlarını geçen sene ile karşılaştırılması mümkün değil. Gelecek sene de kurban bulma noktasında sorunlar yaşayabiliriz. Şuan satışlar biraz düşük ama süre azaldıkça satışların hızlanmasını bekliyoruz,” ifadelerini kullandılar. / İbrahim AKTÜRK

Kurban vekâlet bedeli açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, 2022 yılı için vekâletle kurban bedellerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde gerçekleşen “2022 Yılı Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekâleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatlarını açıkladı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekâlet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekâletle kurban kesim bedeli 2 Bin 250 lira, yurt dışında vekâletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Cevizine Coğrafi İşaret tescili son dönemeçte

Vekâletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını 9 Temmuz 2022 tarihine kadar il ve ilçe müftülükleri üzerinden yapabilecek. Ayrıca, bağışlar tdv.org.tr ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi (online) olarak da yapılabilecek.

Geçtiğimiz 2021 yılında vekâlet bedelleri yurt içinde 1125 lira, yurt dışında ise 925 lira olarak açıklanmıştı. Diyanet’in kurban hissesi bile bir önceki yıla göre yüzde 100 oranında artış göstermiş oldu. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.