Mart Ayı Belediye Meclisi Toplandı

Kırşehir Bilet Fiyatı 13 TL oldu. 3 Adet Yeni Çöp Aracı Geliyor.

11.03.2020
811
A+
A-

Kaman Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen Meclis Toplantısının açılışını yapan Belediye Başkanı Necati Çolak, “Suriye’nin İdlib kentinde yapılan hain saldırıda şehit olan 34 askerimiz ile yaralanan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama hepimizin yüreği de yandı. Türk milleti bu zor günlerden de çıkacaktır, inşallah bu son olur,” dedi.

KAMAN-KIRŞEHİR ARASI 13 TL OLDU

Gündemdeki maddeler üzerinde sırasıyla yapılan görüşmeler sonunda Kaman-Kırşehir arası yolcu taşıma bedeli 13 TL olarak kararlaştırıldı. Yolcu taşıma faaliyetini gerçekleştiren Kaman Tur ve Birlik Tur’a ait 49 münibüsçü esnafının maliyetlerin yüksekliği nedeniyle Kaman-Kırşehir arası yolcu bedelinin 15 TL olması yönündeki taleplerini değerlendiren Belediye Meclisi 12 TL olan bedeli 13 TL’ye yükseltmeyi uygun görerek oy birliği ile onayladılar.

3 ADET ÇÖP ARACI GELİYOR

Belediyenin araç parkını güçlendirmek için çalıştıklarının altını çizen Başkan Çolak, alınan 1 süpürme ve 2 çöp toplama aracının önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Daha önce alınan Kamyon ve kepçelerle birlikte ortak bir tören düzenlemeyi de düşündüklerini söyledi.

ÇİFTLİKLİNİN İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

Çiftlikli Mahallesinin durdurulan imar çalışmasının tamamlanması için Milletvekili Kendirli ile birlikte Bakanlık ve ilgili bürokratlarla yaptıkları görüşmelerde çözüm için destek istediklerini vurgulayan Başkan Çolak, “Belediye olarak bu çalışmayı tamamlamamız oldukça masraflı ve zaman alacak durumda. Bizde vekilimizle birlikte yaptığımız görüşmelerde imar sorunun çözümü için destek istedik ve çıkacak olan ilk torba yasa içerisine bu konuyu aldırarak çözülmesi için söz aldık. İnşallah ilk torba yasa çalışması ile bu sorunu çözmüş olacağız,” dedi.

GAZİOSMANPAŞA İLE KARDEŞ OLUNDU

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi ile kardeş şehir olmak için Kaman Belediyesi Meclisi karşılıklı meclis kararı alırken, gündemdeki imar konularını da görüşüp bağladılar. Önceki dönemde satılan Ziyarettepe Mahallesinde 3 parçadan oluşan ve toplamda 22,5 dekarlık arazinin tekrar belediye ye kazandırılarak burayı yeşil alan olarak kullanılması için Millet Bahçesi yapılması planlanıyor. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erdal Hoca vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.