Mevlit Kandili Cuma akşamı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1451. yıldönümü 7 Ekim 2022 Cuma akşamı idrak edilecek.

05.10.2022
1.597
A+
A-

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin 1451. yıldönümü 7 Ekim 2022 Cuma akşamı idrak edilecek.

Bu yıl ‘Peygamberimiz, Cami ve İrşat’ temasıyla kutlanacak olan Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Kaman Müftülüğü tarafından 5 Ekim 2022 Çarşamba günü (bugün) Kaman Kültür Merkezi Konferans Salonunda Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı’nın konuşmacı olarak katılacağı konferans düzenlenecek.

MEVLİT NEDİR?

Mevlit Kandili, peygamber efendimizin doğduğu Hicri Rebiyülevvel ayının on ikinci gecesidir. Emevi ve Abbasiler dönemlerinde kutlama örneğine rastlanmayan bu gece için ilk kutlama, hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl sonra Mısır’da Şii Fatımi Devleti döneminde yapılmıştır.

Mevlit kelime anlamı olarak doğum zamanı anlamına gelir. Kuran-ı Kerim’de yer almaz. Hz. Muhammed’in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Şiiler Rebiülevvel ayının 17’nci geceyi 18’inci güne bağlayan gece, Sünniler ise 11’inci geceyi 12’nci güne bağlayan günü Mevlit gecesi olarak adlandırırlar.

Osmanlı padişahı 3.Selim’den itibaren kutlamalarda kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

Kaman Ak Haber Gazetesi ve Aktürk Matbaası olarak, Türk-İslam dünyasının ve hemşerilerimizin Mevlit Kandilini tebrik eder, bu gecenin hürmetine Kâinatın Efendisi Peygamberimizin (SAV) şefaatine nail olmanızı dileriz. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ülkenin En Mutlu 18’inci Şehriyiz
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.