MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat A.Aydın Akpınar oldu

Kırşehir ilimizden ise 1’inci sırada Kaman’ın Değirmenözü Köyü doğumlu Avukat Ali Aydın Akpınar yer aldı.

08.04.2023
1.287
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’den 1’inci sıradan aday olduğu listeye göre, mevcut 48 milletvekilinden 43’ü yeniden aday oldu, 5 milletvekili ise listede yer almadı.

Listede Ankara Birinci Bölge’de 1’inci sırada Mevlüt Karakaya, 2’nci sırada Önder Kahveci ve 3’üncü sırada Eyüp Yıldız aday gösterildi. Ankara İkinci Bölge’de 1’inci sıradaki Sadir Durmaz’ı, Özgür Bayraktar ve Kamanlı hemşerimiz Nevin Taşlıçay takip etti. Ankara Üçüncü Bölge’de 1’inci sırada yer alan Yaşar Yıldırım’ı ise Erkan Haberal ve Seçkin Odabaşı izledi.

Kırşehir ilimizden ise 1’inci sırada Kaman’ın Değirmenözü Köyü doğumlu Avukat Ali Aydın Akpınar yer aldı. Avukat Aydın Akpınar, 27. Dönem Seçimlerinde de 2’inci sıra Adayı olarak MHP’ye güç katmıştı. MHP Kırşehir 2’inci sıra Milletvekili Adayı ise Çiçekdağı İl Genel Meclis Üyesi ve İş İnsanı Mehmet Ay oldu.

Avukat Aydın Akpınar, adaylığının açıklanmasının ardından seçim çalışmaları kapsamında teşkilatlarla çalışma görüşmelerini hızlandırırken, Kaman Ak Haber Gazetemizi de ziyaret ederek ilk sıra adayı olarak hemşerilerinden destek beklediğini söyledi.

ALİ AYDIN AKPINAR KİMDİR?

24 Haziran 2018 seçimlerinde de MHP 27.Dönem Kırşehir Milletvekili Adayı olan Avukat Ali Aydın Akpınar, Kaman Değirmenözü Köyü doğumlu olup Kaman Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Halen serbest Avukat olarak hizmet vermektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

TBMM tarafından seçilecek Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine 2017 yılında ve 2021 yılında 2 defa aday gösterildi. 21 Ağustos 2020 tarihinde resmi başvurusu yapılan Ankara 2 No’lu Baro’nun Kurucu Üyesi olarak görevlendirildi. Bilirkişiler Derneği Kurucu Başkanıdır.

Avukat Aydın Akpınar, ülke genelindeki çok sayıda baroda Ceza İnfaz Hukuku ve Ceza Usul Hukuku eğitimi seminerlerine konuşmacı olarak katıldı. Ceza İnfaz Hukuku ve diğer hukuki konularda yayımlanmış çok sayıda makale ve köşe yazısı vardır. Hukuk alanında yayımlanmış bir de kitabı bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  H.Hüseyin Karaboğaz Güven Tazeledi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Burhan Yum dedi ki:

    80’li yıllarda öğretmenliğimi yapan kıymetli hocam Yolunuz açık olsun.