MHP Kırşehir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Adım Adım 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” temalı program Kırşehir’de başlatıldı.

28.12.2022
580
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatıyla “Adım Adım 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” temalı program Kırşehir’de başlatıldı.

MHP’nin yaklaşık bir senedir yürüttüğü “Adım Adım 2023, İl İl/İlçe ilçe Anadolu” ve “Adım adım 2023; Köyüm benim” sohbet toplantılarının ardından şimdi de “Adım Adım 2023; Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” zanaatkâr ve esnaf ziyaretleri başlatıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Esnaf ziyaretleri evvelen bizzat Pir Ahi Evran-ı Veli’den icazet alınarak yapılmalıdır. Aynı zamanda Tarihte 23-26 Aralık 1919 Atatürk’ün Kırşehir’de olduğu vakittir. Kırşehir’den ziyaretleri başlatın dalga dalga tüm illere Anadolu’ya yayın,” talimatı üzerine Kırşehir’e çıkarma yapan MHP’liler Pir Ahi Evran-ı Veli’den duâlar eşliğinde icazet alıp esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler.

25 Aralık Pazar günü MHP Genel Başkan Yardımcıları Yaşar Yıldırım, Filiz Kılıç ve Pelin Yılık, Milletvekilleri Nevin Taşlıçay, İbrahim Ethem Sedef, Ramazan Kaşlı, Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, Kaman İlçe Başkanı Yılmaz Uzunay, Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, 27.Dönem Kırşehir Milletvekili Adayları Avukat Ali Aydın Akpınar ve Oğuz Sulusaray, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerle “Adım Adım 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun” programı gerçekleştirildi.

MHP Kırşehir İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Ahi Evran Veli’nin türbesinde edilen duanın ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Açık olan iş yerlerimizi gezeceğiz, dertlerini dinleyeceğiz, bereketli günler dileyeceğiz. Esnafımızın birçoğu Ahilik prensiplerine uyuyor. Bazı istisnalar da var. Her fırsatta fırsatçılık yapan ve benzeri şekilde, hak etmediği halde ‘Asgari ücrete zam geldi, biz de zam koyalım.’ diyenleri de görüyoruz. Buradan herkesi, bütün esnafımızı Ahilik geleneklerine, göreneklerine ve temel prensiplerine uymaya davet ediyoruz,” diye konuştu.

Bir soru üzerine, altılı masadakilerin alttan birbirlerine tekme atıp üstte birbirlerine güldüklerini ve birbirleriyle ciddi mücadele içinde olduklarını söyleyen Yıldırım, açıklamasında; “Herhangi bir aday üzerinde müttefik kalırlar mı bilmiyoruz. Her kim aday olursa olsun bizim adayımız net, kararımız belli. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtireceğiz. Allah’ın izniyle bundan kimsenin endişesi olmasın. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak parlamentodaki anayasa değişikliğini yapacak sayıya ulaşacağız,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Miting Alanları Belirlendi

Dua ve açıklamaların ardından Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve Partililer üç gruba ayrılarak kent merkezindeki esnafları ziyaret ettiler. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.