Mübarek Üç Aylar Bugün Başladı

Üç ayların habercisi ve 2022 yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 3 Şubat Perşembe akşamı kutlanacak.

02.02.2022
556
A+
A-

Regaip Kandilinizi Tebrik Ederiz

Üç ayların habercisi ve 2022 yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 3 Şubat Perşembe akşamı kutlanacak.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ayı ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ayı ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan Recep ayı miladi takvime göre 2 Şubat Çarşamba günü başladı.

Regaip veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Kökü “arzulamak, meyletmek” anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur’an’da geçmez.

Regaip Kandili doğrudan Kur’an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük önem verilerek kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Regaip kandilinde Allah’ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

3 AYLAR BAŞLADI

İslam âlemince mübarek sayılan “3 aylar” Recep ayının ilk günü olan 2 Şubat Çarşamba günü (bugün) başladı. Kameri aylar olan ve İslamiyet’te önem atfedilen Recep, Şaban ve Ramazan adlı üç aylar başladı.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki Recep ayının ilk Cuma gecesi yani 3 Şubat Perşembe akşamı, üç ayların da müjdecisi Regaip Kandili olarak kutlanacak.

4 KANDİL BU AYLARDA

Recep ayının 26. gecesi olan 27 Şubat Pazar akşamı Miraç Kandili, Şaban ayının 14. gecesi olan 17 Mart Perşembe akşamı Berat Kandili ve Ramazan ayının 26. gecesi olan 27 Nisan Çarşamba gecesi ise Kadir Gecesi kutlanacak.

Arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar için Hz. Peygamber Efendimizin (sav) ”Recep, Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır” diye, ayrıca ”Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a yetiştir” diye dua ettiği rivayet edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Savcılı Yağmur Duasına Çıktı

Üç ayların sonuncusu ve oruçla geçirilecek olan Ramazan ayı ise 2 Nisan Cumartesi günü başlayıp, 1 Mayıs Pazar günü son bulacak. 2 Mayıs Pazartesi günü ise Ramazan Bayramı’nın birinci günü idrak edilecek.

MÜBAREK ÜÇ AYLARINIZI VE KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği Regaip Kandilinin ve üç ayların ülkemize ve Kaman’ımıza hayırlar getirmesi temennisiyle tüm dost, müşteri ve okurlarımızın kandilini tebrik ederiz. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.