Öğretmenlerimizin Günlerini Kutladık

Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan tüm öğretmenlerimiz ile ‘öğretmenin emeklisi’ olmaz düsturuyla halen araştırmaya, üretmeye ve öğretmeye devam eden Gazetemiz Yazarları Mümtaz Boyacıoğlu ve Yaşar Şahin öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

30.11.2022
792
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün 1928’de Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü için tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da tören ve kutlama programı düzenlendi.

ÇELENK TÖRENİ

Kutlama etkinlikleri, 24 Kasım Perşembe günü Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Törene öğretmen kökenli Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü İman tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunu müteakip İstiklâl Marşımız okundu.

RESMİ PROGRAM

Etkinlikler, 24 Kasım Perşembe günü Saat 11.00’de Kültür Merkezinde Şehit Yusuf Erdoğdu (Yenihayat) Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı ile sona erdi.

Kaymakam Mehmet Usta, Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçe protokolü, siyasiler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman’ın konuşmalarıyla başladı. Konuşmaların ardından hazırlanan müzik dinletisi, şiir, video ve halk oyunları gösterimi ile tiyatro sahnelenmesi büyük beğeni topladı.

Programda terör şehidi öğretmenlerimizin resimleri eşliğinde künyelerinin paylaşılması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program sonunda ilçemizde adaylığı kaldırılan öğretmenlerimiz için yemin töreni düzenlendi.

Öte yandan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir gurup emekli öğretmenimiz ise Gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Günlerini kutladığımız öğretmenlerimiz ile anıları üzerine hoş sohbet gerçekleştirdik. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Cevizi’nde neler yapmalıyız?
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.