Sen sahip çıkmazsan başkası sahip çıkar!

“Kaman Cevizine sahip çıkalım! Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali Devam Etmeli. Reklama Önem Verilmeli ve Destek Çekilmemeli” başlıklı haberimizde uyarmıştık.

27.10.2021
881
A+
A-

“Kaman Cevizine sahip çıkalım! Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali Devam Etmeli. Reklama Önem Verilmeli ve Destek Çekilmemeli” başlıklı haberimizde uyarmıştık.

Sen yapmazsan başkası yapar, senin kazandıklarına ortak olur. Doğa boşluk kabul etmez. Okurlarımız hatırlar, 8 Eylül tarihli 1080’inci sayımızda “Kaman Cevizine sahip çıkalım! Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali Devam Etmeli. Reklama Önem Verilmeli ve Destek Çekilmemeli” başlıklı haberimizde bu konuya değinmiş ve ulusal bir tv kanalındaki ünlü yemek yarışması programının da desteği ile reklama başladıklarını yazmıştık.

Aksaray iline bağlı olan ve Kırşehir ilimize 38 kilometre mesafede sınır ilçe olan 8 Bin 300 nüfuslu Ağaçören ilçesinde ilki 2013 yılında gerçekleştirilen ve daha sonra akıbeti meçhul olan “Ağaçören Ceviz Festivali”ni bu yıl MHP’li Belediye Başkanı tarafından yeniden canlandırılırken Aksaray Valiliği’nin de desteği ile Kaman Cevizine ve Festivaline sahip çıkmaya başladılar. Bu hafta sonu 28-30 Ekim tarihlerinde 3 gün gerçekleştirilecek ceviz festivalinde bize nazire olsun diye Kırşehirli sanatçı İsmail Altunsaray’a konser verdirecekler.

2 yıldır Kaman Cevizi’nin ve Kaman ilçemizin tamamen sahip kaldığını gören Ağaçörenliler ve Aksaray Valiliği durumu fırsat bilerek kendi cevizlerinin tanıtımını yapmak için Ceviz Festivali yapma kararı aldılar. Ağaçören Belediyesinin logosu da değiştirilerek yeni logoya ceviz resmi de eklendi.

Hatta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ağaçören’deki yetiştiricileri ziyaretinde Kaman Cevizine aldığımız ‘Coğrafi İşaret’ gibi Ağaçören Cevizi’nin Coğrafi İşaret Tescili alması ve markalaşması için çalışma başlattıklarını belirterek; “Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Cevizimizi yapacağımız festivalle tüm Türkiye’ye tanıtacağız,” dedi.

Öte yandan Ağaçören’de halk arasında Kaman Cevizi’nin Ağaçören’in Camili Köyü’nden geldiği rivayetinin dillendirilmekte olduğu duyumlarını almaktayız.

Son 2 yıldır Kaman’da pandemi gerekçesi ile organize edilmeyen ve hiçbir konuda hiçbir yetkiliden açıklama yapılmayan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin aslında ekonomik gerekçeler nedeniyle yapılamadığı dillendirilmekte. Hatta Kırşehir basınında Başkan Çolak’ın adı kullanılarak festivale harcanacak paranın “alt ve üst yapı çalışmalarına aktarılacağı” haberleri yer almakta. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hoş geldin Sarı Saçlı Mavi Gözlüm
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.