Su Hattı Değişim Çalışması Başladı

Kaman İçme Suyu Yenileme Projesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk kazı ile başladı.

31.03.2020
785
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve İller Bankası A.Ş. tarafından 18 Aralık 2019 tarihinde ihale edilerek 20 Şubat 2020 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilen Kaman İçme Suyu Yenileme Projesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk kazı ile başladı.

Kaman’da içme suyu altyapısının yenilenmesini öngören projenin toplam maliyetinin 44 Milyon Lira ve yüzde 50’sinin hibe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necati Çolak, proje sonunda ilçemizdeki su altyapısı değişeceğini ve içme suyu kalitesinin artacağını vurguladığı açıklamasında; “176 kilometre şebeke hattı ile 5 adet otomasyon sistemli depodan oluşan su altyapımızın yenilenmesi çalışmasını başlatmış bulunmaktayız. Çalışmalar ilk önce doğalgaz altyapısı tamamlanan bölgelerden olmak üzere 4 ayrı ekiple sürecek ve resmi olarak 700 günde tamamlanması gerekmektedir. Çalışmalar halkımıza hayırlı olsun,” dedi.

İLK BORU DÖŞENDİ

24 Mart Salı günü Yeni Mahalle Öztürk 2 Sokak’tan başlayan çalışmaların öncelikli olarak doğalgaz ve alt yapısı tamam olan yerlerde sürdürüleceği belirtildi. Çalışmalar, Kaman Belediyesi Su İşleri Müdürlüğünün kontrolünde ve Kırgaz yetkililerinin gözetiminde yürütülmekte.

Ana su hatlarının 160’lık (16 cm çapında) ve evlere dağıtılacak olan şebeke hatlarının ise 90’lık (9 cm çapında) olacağını belirten yüklenici firma Selil İnşaatın sorumlusu Harita Mühendisi Enver Efe, ilk şebeke hattını Yeni Mahalle Öztürk 2 Sokak’ta 100 metre olarak döşeyerek başladıklarını söyledi. İhale süresi 700 gün olan işi 500 gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını da belirtti. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Başkan Çolak’tan 19 Mayıs kutlaması
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.