Atatürk Bilgi Evi’nin Kapatılması Tepki Çekti

Atatürk Bilgi Evi’nin kapatılması ve çalışanlarının işten çıkarılması, sadece Kaman’da değil nerede ise ülke genelinde gündem oluşturdu.

21.05.2019
916
A+
A-

Atatürk Bilgi Evi’nin kapatılması ve çalışanlarının işten çıkarılması, sadece Kaman’da değil nerede ise ülke genelinde gündem oluşturdu. Ak Parti ve MHP’nin genelde oluşturduğu Cumhur İttifakının yerelde hem seçimlerde hem de seçimden sonra kurulamamış olmasından kaynaklanan çekişmenin günyüzüne çıktığı bu olayda da varsa hataları gidermek yerine bir sürü masraf edilerek kurulmuş olanı bozmak tercih edilmiş oldu.

Kurulduğu günden bu yana onlarca çocuğun Kaman, Kırşehir ve Kırıkkale’deki Fen Liselerini kazanmasında ve çocukların cemaatlerin ahtapot kollarına atılmamasını sağlayan bir hizmet birimi olan Atatürk Bilgi Evi’nin kapatılmasını değerlendiren çok sayıda Kamanlılar ise, “Yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ve yapılanın sadece siyasi hınç alma tepkisi olarak düşünüyoruz. Kaman’ın iktidardan beklediği bu değildi. Kaman iktidar partisine yapılan hizmetlerin daha da artırılması için oy verdi,” şeklinde konuşmaktalar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapma gereği hisseden Belediye Başkanı Necati Çolak ise açıklamasını ilçemizin iki yerel gazetesini devre dışı bırakıp sadece ulusal bir ajansa yapması ise yine Kaman halkının takdirine bırakıyoruz. Artık açıklamaları da ulusaldan takip edersiniz.

Kaman’ı ulusal boyuta taşıyan işte o haber:

Önceki Belediye Başkanı Erhan Talu’nun açtığı ve çocukların okul dışında zaman geçirerek takviye dersler aldıkları Atatürk Bilgi Evi, yeni seçilen başkan Necati Çolak tarafından gerekçe gösterilmeden kapatıldı.

Atatürk Bilgi Evinden yaklaşık 150 çocuk faydalanırken, 5 personel görev yapıyordu. MHP’li eski başkan Talu, “Kapatılmasına üzüldüm. Buradaki çocuklar camiye gidiyorlar, piknik yapıyorlar, gezilere gidiyorlardı. Anıtkabir’i de ziyaret ediyorlardı,” diye konuştu.

KARARA GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ

Başkan Necati Çolak’ın imzasıyla alınan kararda, hiçbir gerekçe gösterilmedi. “Belediyemize ait Atatürk Bilgi Evinin 18.04.2019 tarih ve 69 sayılı Encümen Kararı ile kapatılmasına karar verildiği” duyurusuyla kapatılan Bilgi Evi’nde görev yapan 5 personelin de 14 Haziran’da iş anlaşmalarının tek taraflı olarak fesih edileceği bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çiftçi borç ertelemesini bekliyor

“BEN SAYISINI ARTTIRIN DEDİM, O KAPATTI”

Önceki Belediye Başkanı MHP’li Erhan Talu, Atatürk Bilgi Evi’nin kapatılmasına üzüldüğünü dile getirdi. Devir teslim töreni sırasında AKP’li Çolak’la bu konu hakkında konuştuklarını söyleyen Talu, “Yeni başkana Atatürk Bilgi Evlerinin artması gerektiğini söyledim. Çünkü bu insana yapılan bir yatırım. Belediyenin işi sadece yol yapmak, çöp toplamak veya şunu bunu tedarik etmek değil. Belediyenin görevlerinden birisi de çocukları yetiştirmektir. Benim gayem oydu ama bunlar kâr amacı güdüyormuş ya da başka bir rahatsızlıkları mı oldu onu bilemem. Burada çocuklara sadece eğitim değil çeşitli sosyal aktivite imkânı da sunuluyordu. Camiye gidiyorlar, piknik yapıyorlar, gezilere gidiyorlardı. Anıtkabir’i de ziyaret ediyorlardı. Neden kapatıldığını anlayabilmiş değilim gerçekten çok üzüldüm,” diye konuştu.

ANDIMIZ İLE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Kaman’da bulunan ”Atatürk Bilgi Evi” evi öğrencileri daha önce andımız ile de gündeme gelmişti. Belediye hoparlöründen de tüm ilçeye yayın yapılan Atatürk Bilgi Evinde derslere andımız okunarak başlanıyordu. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.