Belki Tesadüf Değildir.

06.07.2022
855
A+
A-

Bazı şeyler kendiliğinden ve tesadüfen gelişir. Hiç ummadığınız bir yerde, hiç tahmin etmediğiniz bir şeyle karşılaşabilirsiniz.

Tabii ki planlı yaşamak gerekli ve önemlidir. İnsanlar yarınlarını planlamalı, planlarının doğru işlemesi için alt yapısını oluşturup diğer hazırlıklarını yapmalıdır. Fakat her zaman ve her şey için plan-program yapamayabilirsiniz. Bazı şeyler kendiliğinden ve tesadüfen gelişir. Hiç ummadığınız bir yerde, hiç tahmin etmediğiniz bir şeyle karşılaşabilirsiniz.

İşte tesadüfen gelişen durumlarda rastgele çekilen fotoğrafların daha güzel çıktığını, tesadüfen tanıştığınız insanlarla daha iyi dostluklar kurabileceğinizi, koltukta somyada kıyıda köşede en güzel uykunuzu uyuyabileceğinizi, aniden verdiğiniz kararlarla yaptığınız aktivitelerin de çok güzel olabileceğini unutmamak gerekir.

Sinema filmi izlerken duyduğunuz zevkin sebebi, filmin bir kurgu olduğunu unutarak, tüm hareketlerin bir senaryo icabı olduğunu değil de kendiliğinden geliştiğini düşünerek izlediğinizden olmalıdır. Yine doğa fotoğraflarına bakarken ve doğayla ilgili belgesel video çekimlerini izlerken, belki de sinema filmi izlerken aldığınız keyiften daha fazla keyif almanızın sebebi fotoğraftaki veya belgesellerdeki nesnelerin veya canlıların bunu bilmemeleri, kendiliklerinden, kendi doğaları gereği hareket ediyor olmaları olabilir.

Yani kendiliğinden gelişen olaylar insanlara daha çok keyif verebilir.

Bu yüzden kendiliğinden ortaya çıkan olayları da mühimseyerek, tesadüflerin de size öğreteceği şeyler olduğunu, onlardan edineceğiniz tecrübeler olabileceğini bilerek hareket etmelisiniz ve rastgele gelişen olayların kıymetini de iyi bilmelisiniz.

Düşündünüz mü?

Kim bilir?

Belki, hiçbir şey tesadüf değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kamanlı Kadınlarımız (1950'li Yıllar)
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.