Besmecimiz de Coğrafi İşaret aldı

Belediye’nin başlattığı çalışma ile Kaman ilçemize özgü “Kaman Besmeci” için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

11.01.2023
1.000
A+
A-

Kaman Besmeci Tescilli Damak Tadı Oldu

Kaman’da gastronomi alanında ilk patenti Kaman Belediyesi aldı. Kaman Besmeci 1306 Numaralı Mahreç İşareti ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi sahibi oldu. Kaman ilçemizin Ceviz’den sonra ikinci Coğrafi işaretli markası olan Kaman Besmeci ilçemizde gastronomi turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak.

Belediye’nin başlattığı çalışma ile Kaman ilçemize özgü “Kaman Besmeci” için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Belediye Başkanı Necati Çolak’ın girişimleri ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Sertan Aytaç ile gazetemizin Besmeç konusundaki yayınlarının katkılarıyla, Kaman Besmeci’nin coğrafi işaret tescil süreci başarıyla tamamlanarak Kaman Besmeci mahreç numarası almaya hak kazanarak Kaman Belediyesi adına tescillendi.

Kaman Besmeci’nin sadece ilçemize özgü olduğunu ve besmecin gelenekselliğinin artık tescilli bir şekilde sürdürüleceğini belirten Belediye Başkanı Çolak, tescil sürecinin başarıyla sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiği açıklamasında; “Kaman Belediyesi olarak son derece kıymetli ve özel lezzetimizi coğrafi işaret ile koruma altına aldık. Coğrafi işaret sayesinde, belirlenen standartlara göre üretilecek olan bu meşhur lezzetimizin marka değerini de korumuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kaman’ımıza hayırlı olsun,” sözlerine yer verdi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Cevizinin tanıtımına destekler artıyor
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Kaman40 dedi ki:

    Kaman basmacının yüksek tansiyona katkılarını da görmezlikten gelmeyelim haa.