Çolak; “Suya Zam Yapmadık”

Belediye Başkanı Çolak, “Su’da Katkı Payına Tepki” Haberimize Açıklama Yaptı

26.06.2019
774
A+
A-

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, geçtiğimiz hafta gazetemizde bir vatandaşımızın açıklamalarına konu olan “Vatandaş Su’da Katkı Payına Tepki Gösteriyor” başlıklı haberde yer alan beyanlara ilişkin bilgilendirme açıklaması yaparak merak edilenleri açıkladı.

Göreve başladıktan sonra hiçbir vergi kalemine zam yapmadıklarını ve 2019 yılına ait vergi tutarlarının 2018 yılında alınan kararlarla önceki yönetim tarafından belirlenmiş olduğunun altını çizen Başkan Çolak, 2020 yılına ait vergi tutarlarını ise şimdiki Belediye Meclisinin belirleyeceğini söyledi.

31 Mart Seçimlerindeki vaatlerinin arkasında olduklarını belirten Başkan Çolak, gazetemiz sahibi Muzaffer Aktürk’e yaptığı açıklamasında; “31 Mart Seçimlerinden önce vatandaşlarımıza seçim beyannamemizde su faturalarında bulunan gereksiz vergileri kaldıracağımızı söylemiştik. Halen belirttiğimiz iddiamızın arkasındayız. Ancak burada vatandaşlarımızın bilmesi gereken bazı durumlar var. Su faturalarında Belediye Meclisimizin vergilerle ilgili aldığı 06.11.2018 tarihli ve 69 No’lu karar, 31.12.2019 tarihine kadar geçerlidir. Aynı zamanda 04.12.2018 tarihli ve 80 No’lu kararla da Katı Atık Ücreti günlük 0.28 kuruş olarak belirlenmiştir. Şuan mevcut olarak bu kararlar geçerlidir. Bizim göreve geldikten sonra herhangi bir zam yapmamız söz konusu değildir. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır,” dedi.

Evsel Katı Atık Ücretinin bayram tatili nedeniyle 30 gün yerine 35 gün olarak yazılması nedeniyle bir fark doğduğunu ve bunun zam olmadığının altını çizen Başkan Çolak, açıklamasını; “Su faturalarında şuan vatandaşlarımızın kullandığı mevcut su tüketim bedelinin dışında Çevre Temizlik Vergisi, yüzde 8 KDV, Atık Su Bedeli ve Evrensel Katı Atık Ücreti alınmaktadır. Bu vergileri ise yapacağımız çalışmalarla en alt sınıra indirip 31 Mart Seçimlerinde belirttiğimiz sözümüzü yerine getireceğiz. İlgili kanunlarda vergilerin tahsil edilmesi için meclis kararı bulunmaktadır. 2020 yılında belirlenecek olan harç ve tarifelerde bu vergilerin en alt sınırdan belirleneceğini bildirmek isterim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belediye Pazaryerini Dezenfekte Etti

Geçtiğimiz hafta gazetede ‘Daha 3 ay dolmadan zam yapıldı’ diyerek tepki gösteren değerli vatandaşlarımızı bir konuda bilgilendirmek istiyorum. Evsel Katı Atık ücreti günlük 0.28 kuruş olarak hesaplanmaktadır. 30 gün üzerinden yazılan bu vergi aylık 8.40 TL olarak tahsil edilmektedir. Bayram tatilinin araya girmesi ile su tüketim bedelleri 30 gün değil 35 gün olarak yazılmış vatandaşlarımızdan 9.80 TL olarak tahsil edilmiştir. Yani bir artış söz konusu olmamakla birlikte 5 günlük geç kesimden kaynaklı bir durum mevcuttur. Diğer aylık faturadan bu ücret düşülecek ve diğer fatura 25 günlük olarak gelecektir.

Buradan da vatandaşlarımıza bu yıl boyunca zam yapılmayacağını aynı şekilde de bu konuyla ilgili Belediye Meclis Üyelerimizle alacağımız yeni kararda en alt limit üzerinden vergi yansıtacağımızı siz değerli vatandaşlarımızın bilmesini ister sevgi ve saygılarımı sunarım,” diyerek tamamladı. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.