Hiçbir İnsan Fazlalık Değildir.

30.11.2022
521
A+
A-

Oysa insan tanıyıp, tanıştığı insanlarla sosyalleşenler, görüşüp sohbet edenler, telefon edip hal hatır soranlar, içine kapanan insanlardan daha mutludurlar.

Bazı insanlar toplum önüne çıkmaktan, arkadaş edinmekten, dost meclislerine katılmaktan, çevresiyle ilişki kurmaktan, birileriyle yol yürümekten, paylaşmaktan kaçınırlar. İçlerine kapanır, kendi hayatlarına cimrilik eder, bazen hiç kimseyle konuşmadan gün geçirebilirler.

Oysa insan tanıyıp, tanıştığı insanlarla sosyalleşenler, görüşüp sohbet edenler, telefon edip hal hatır soranlar, içine kapanan insanlardan daha mutludurlar.

Şu cümleyi bir yerde okuduktan sonra, başka ne söylenmiş diye biraz araştırdım. Devamında güzel şeyler yazılıp söylendiğini gördüğüm için sizinle de paylaşmak istedim. Buyurun birlikte bir daha okuyalım.

-Hiçbir insan fazlalık değildir.

-Kiminden sabır etmeyi, aceleci olmamayı, düşünmek için zaman ayırmayı, rastgele konuşmamayı, patavatsızlık yapmamayı, incelemeyi, nezaketi,

-Kiminden sadakati, yol yürüdüğünüz arkadaşlarınızı yolda tanıştıklarınıza değişmemeyi,

-Kiminden vefayı, kötü gün dostluklarını, yalnızlaşmamayı,

-Kiminden ikiyüzlülüğün ne olduğunu, başkalarının arkasından hangi menfaatler için ne fesatlıklar yapıldığını, gıybeti, kötülüğü, sahteciliği, sahteliği,

-Kiminden ahlâklı olmayı, dik durmayı, adabı, erkânı öğreniriz.

Ve yeni insanlar tanıdıkça yeni bilgiler, yeni fikirler öğreniriz. Yeni düşüncelerimiz oluşur. Öğrendikçe doğruyu yanlıştan, düzgünü eğriden ayırma yeteneğimiz gelişir; tecrübe sahibi oluruz.

Unutmayın! Hiçbir insan fazlalık değildir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alın Size Millet Bahçesi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.