Hirfanlı’dan tarımsal sulama için su verilmesi talebi ulusal kanallara taşındı

Çetin Gökalp, Hirfanlı’dan Tarımsal Sulama Projesi konusunda kamuoyu oluşturulması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

25.12.2023
1.141
A+
A-

Çetin Gökalp, Hirfanlı’dan Tarımsal Sulama Projesi konusunda kamuoyu oluşturulması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Hirfanlı Baraj Gölünden 11 Köyümüze Tarımsal Sulama Suyu verilmesi talebine destek çalışmalarını sürdüren Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, tarım konusunda ihtisaslaşmış olarak ulusal çapta yayın yapan Agro Tv’ye katılarak projeye destek istedi.

Bilindiği üzere Hirfanlı Baraj Göleti kıyısında tarım arazisi bulunan köylerimizden 11 muhtarımızın başlattığı ve ilk kez bizimde destek amacıyla gazetemizde haber olarak duyurduğumuz Tarımsal Sulama Projesi konusunda kamuoyu oluşturulması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin başından bu yana köy muhtarlarımızın ve çiftçinin yanında yer alan Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp beraberindeki Oda Meclis Üyesi Gürsel Uzun ile birlikte projenin daha geniş kitlelere duyurulması ile bakanlık ve bölge siyasilerinin ilgisini çekmek için 25 Aralık 2023 Pazartesi günü İstanbul’a giderek Agro Tv’de Saat 10.30’da canlı olarak yayınlanan Agro ile Günaydın Programına katıldı.

Taner Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı programda 2023 üretim sezonunun değerlendirmesi ve maliyet artışları ile kuraklığın üretime etkileri konularında görüş bildiren Oda Başkanı Gökalp, kendisine ayrılan sürede 11 muhtarımızın başlattığı projenin bölge tarımına sağlayacağı olumlu gelişmeleri anlatırken, Hirfanlı Baraj Göletinden sulama suyu verilmesi için Tarım Bakanlığına, siyasilere ve DSİ yetkililerine çağrıda bulundu.

Kaman ve köylerindeki tarıma büyük katkı sağlayacak olan Hirfanlı Baraj Gölü Çıkışından Tarımsal Sulama Suyu Alma Hakkı Projesi için Benzer, Hirfanlı, Yeniköy, İkizler, Kargınyenice, Kargınkızıközü, Bayramözü, Kargınselimağa, Karakaya, Kargınmeşe ve Yazıyolu Köylerimizin Muhtarları 12 Aralık 2023 Salı günü 2308864 Kayıt Numarası ile Ankara’da bulunan DSİ 5. Bölge Müdürlüğüne talep dilekçesi vermişlerdi.

Kaman ve bölge köylerinde büyük heyecan yaratan ve çok verimli olan topraklarımızın suya kovuşmasıyla çiftçimizin yüzü gülecek, bölgemiz gelişecek ve tarımda büyük gelişmeler sağlayacak olan bu projeye tüm ilgilerin destek vermesini bekliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bağbozumu devam ediyor

Konuyla ilgili daha önceki haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Agro Tv’de yayınlanan program:

https://www.facebook.com/agrotvturkey/videos/2062842694087267

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.