Kaman’dan 2 proje ikincilik kazandı

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kaman’dan 2 proje ikincilik kazandı.

23.03.2022
1.368
A+
A-

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 53’üncüsü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında Kaman ilçemizden 3 proje ile katılan 2 okulumuz 2 tane ikincilik kazandı.

14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Kayseri Erciyes Üniversitesi Yerleşkesinde Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerinden toplamda 101 adet proje sunumu yapıldı.

Kaman Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencilerinden Nehir Çöteli; Danışman Öğretmeni Mehmet Çoban gözetiminde hazırladığı “Çöp Deme Ne Olur, Birleşince Bak Ne Olur!” ve Mehmet Muhammet Saylam ile Veli Bektaş; Danışman Öğretmeni Nuri Şensoy gözetiminde hazırladığı “Güneş Işığı İle Akıllı Şarj” projeleri ile katılırken, Şehit Gökhan Yıldırım Anadolu Lisesi öğrencileri Yasemin Kaya, Aleyna Kaya ve Rümeysa Ünal; Danışman Öğretmeni Ahmet Güveli gözetiminde hazırladıkları “Resimli Sözlük” projesi ile Bölge yarışmasına Kaman ilçemizi temsilen katılmaya hak kazanmışlardı.

Kırşehir’den 10 ayrı okulun 7 proje ile katıldığı yarışmaya Kaman’dan katılan 2 okulumuz 3 proje sundu. Jüri değerlendirmesi sonucunda Kaman Borsa İstanbul Fen Lisesinden Kimya Alanında “Çöp Deme Ne Olur, Birleşince Bak Ne Olur” ve Şehit Gökhan Yıldırım Anadolu Lisesinden Türk Dili ve Edebiyatı Alanında “Resimli Sözlük isimli projeler” bölge ikinciliği ödülü kazandılar. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bozok Üniversitesinden Cevizbağı’na teknik ziyaret
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.