LGS yapıldı, sonuçlar 30 Haziran’da

Li­se­le­re Geçiş Sis­te­mi (LGS) kap­sa­mın­da­ki mer­ke­zi sı­na­vın so­nuç­la­rı 30 Ha­zi­ran Per­şem­be günü www.​meb.​gov. tr in­ter­net ad­re­si üze­rin­den açık­la­na­cak.

08.06.2022
610
A+
A-

Kaman’da da ger­çek­leş­ti­ri­len Li­se­le­re Geçiş Sis­te­mi (LGS) sı­na­vı­na 420 öğ­ren­ci gir­me­ye hak ka­zan­dı.

Kaman İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Halil İman’dan al­dı­ğı­mız bil­gi­ye göre, Kaman mer­kez­de 5 ve köy­le­ri­miz­de­ki 6 or­ta­okul­da çok sa­yı­da öğ­ret­men gö­ze­ti­min­de 400’ün üze­rin­de öğ­ren­ci is­te­dik­le­re li­se­le­re yer­leş­mek için ter döktü. Kır­şe­hir mer­kez ve 6 il­çe­de de ger­çek­leş­ti­ri­len sı­na­va il ge­ne­lin­den 4 bine ya-kın, ülke ge­ne­lin­de ise yak­la­şık 1 Mil­yon 236 Bin öğ­ren­ci ka­tıl­dı.

5 Ha­zi­ran 2022 Pazar günü iki otu­rum­da ger­çek­leş­ti­ri­len sınav ön­ce­sin­de ve anın­da bir dizi ön­lem­ler alın­dı.

Sı­nav­da bi­rin­ci otu­rum 09.30’da baş­la­dı. Bu otu­rum­da öğ­ren­ci­le­re Türk­çe, Din Kül­tü­rü ve Ahlak Bil­gi­si, TC İnkı­lâp Ta­ri­hi ve Ata­türk­çü­lük ile Ya­ban­cı Dil so­ru­la­rın­dan olu­şan 50 so­ru­luk test için 75 da­ki­ka ve­ril­di. Bi­rin­ci otu­rum 10.45’te sona erdi.

Bi­rin­ci otu­ru­mun ar­dın­dan 45 da­ki­ka­lık ara ve­ril­di. Önem­le­rin devam et­ti­ği ara­nın ar­dın­dan ikin­ci otu­rum saat 11.30’da baş­la­dı. Ma­te­ma­tik ve Fen Bi­lim­le­ri ala­nın­dan olu­şan 40 so­ru­luk test için 80 da­ki­ka süre ta­nın­dı. LGS sı­na­vı 12.50’de sona erdi.

30 HAZİRAN’DA

Li­se­le­re Geçiş Sis­te­mi (LGS) kap­sa­mın­da­ki mer­ke­zi sı­na­vın so­nuç­la­rı 30 Ha­zi­ran Per­şem­be günü www.​meb.​gov. tr in­ter­net ad­re­si üze­rin­den açık­la­na­cak. / Sul­tan AK­TÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Belediyesi Tam-Mat İşbirliği ile 100 Adet Üniversite Hazırlık Seti Dağıttı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.