Yenihayat öğrencisi Zeynep Öz LGS Türkiye Birincisi Oldu. Kaman’ı Gururlandırdı.

Kaman Yenihayat Ortaokulu öğrencisi Zeynep Öz, LGS sınavında Türkiye birincisi olarak hem ailesinin, hem okulunun, hem de Kaman ilçemizin gurur kaynağı oldu.

26.06.2019
1.121
A+
A-

Kaman Yenihayat Ortaokulu öğrencisi Zeynep Öz, LGS sınavında Türkiye birincisi olarak hem ailesinin, hem okulunun, hem de Kaman ilçemizin gurur kaynağı oldu.

Liselere Giriş Sınavları (LGS) ve Üniversite Sınavlarında (YKS) dereceler yapan çok sayıda başarılı öğrenciler çıkaran Kaman ilçemiz, Zeynep kızımızın son LGS sınavında tam puan alarak Türkiye birincisi olması ilimizin ve Kaman ilçemizin adını tüm ülkede gururla temsil etti.

3 çocuklu bir ailenin kızı olan Zeynep Öz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Soysal Öz’ün ortanca çocuğu. Ablası Emine Öz Kırşehir Fen Lisesi son sınıfta okurken, küçük kardeşi Ayşe Rana Öz’de ilkokulu okul birincisi olarak tamamlayarak Ortaokula geçti.

1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılan ve yaklaşık 1 milyon ortaokul son sınıf öğrencisinin katıldığı LGS’de öğrenciler 2 oturumda sözel alandaki 50 soruyu 75 dakikada, sayısal alandaki 40 soruyu ise 80 dakikada cevaplamışlardı.

24 Haziran Pazartesi sabahı açıklanan LGS sonuçlarına göre Türkiye genelinde 66 ilden 565 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek Zeynep Öz ile birlikte Türkiye derecesine ortak oldular.

Tercih işlemi ise öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, bizlere bu gururu yaşatan kızımız Zeynep Öz ve ailesini tebrik eder, bu başarıda emeği geçen Yenihayat Ortaokulu Müdürü Murat Keskin ve öğretmenlerinin de başarılarının devamını dileriz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Başkan Çolak’tan çocuklara boyama kitabı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.