Yeşil Kamanspor Şampiyon

Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezonun son maçını müthiş bir seyirci desteği kendi evinde Yedigülspor ile yapan takımımız Yeşil Kamanspor, 5-0’lık bir skorla 34 yıl sonra şampiyonluğu tüm Kaman’a hediye etti.

11.02.2020
984
A+
A-

Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezonun son maçını müthiş bir seyirci desteği kendi evinde Yedigülspor ile yapan takımımız Yeşil Kamanspor, 5-0’lık bir skorla 34 yıl sonra şampiyonluğu tüm Kaman’a hediye etti.

9 Şubat Pazar günü saat 13.00’de Kaman Stadında 4 mevsimin aynı anda yaşandığı karlı, fırtınalı ve buz gibi güneşli bir havada karla kaplı, beyaz zemin üzerinde, çocuk, bayan, erkek tribünleri dolduran müthiş heyecanlı bir taraftar desteğini arkasına alan Yeşil Kamanspor, 90 dakika boyunca adeta tek kale maç yaptı.

Mustafa Sarısakal’ın yönettiği maça oldukça etkili başlayan Yeşil Kamanspor, 13’üncü dakikada Gürkan Alkan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Erken gelen golün vermiş olduğu moralle rakibini sahasına kilitleyen Yeşil Kamanspor 27’nci dakikada Gökhan Tapan, 34’üncü ve 58’inci dakikalarda Zafer Yıldız ve 66’ıncı dakikada Semih Çiftçi’nin golüyle evinde konuk ettiği Yedigülspor’u 5-0 yendi.

Bitiş düdüğünün ardından sahayı şenlik alanına çeviren taraftarların ve sporcuların coşkusuna Yeşil Kamanspor Kulübü Onursal Başkanı olan Belediye Başkanı Necati Çolak’ta ortak olurken, takıma ise şampiyonluk kupasını vererek hep beraber havaya kaldırdılar.

1.Amatör Küme’de yaptığı 6 karşılaşmadan 5’ini kazanarak 15 puanla şampiyonluğunu ilan eden takımımız Yeşil Kamanspor, Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselme şansını yakalamış oldu. Yeşil Kamanspor’un gelecek sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edebilmesi için Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Yabanlıspor’un ligi sondan 2 sıradan birinde bitirmesi gerekmekte.

1986 yılında Kaman’a yaşattığı şampiyonluk sevince ile 3.lige çıkan ve o zaman ki adı Kamanspor olan takımımız 1986’dan 1989 yılına kadar 3 sezon Türkiye 3.Lig 4.Grupta top koşturdu. 1989 sezonunda aralarında Kırşehirspor’unda bulunduğu 18 takım içerisinde sonuncu olarak küme düşen Kamanspor Kulübü, sahipsizlik ve maddi imkânsızlıklar yüzünden bir süre sonra fesih edilmişti. Kaman Belediyesinin desteği ile 2008 yılında Yeşil Kamanspor Kulübü adıyla yeniden canlandırılan takımımız yine aynı sonla karşılaşmış, 2012 yılında yine Kaman Belediyesi tarafından canlandırılmış ve aynı sonla karşılaşarak hayatta kalma mücadelesi verirken; 2019 Mart Seçimlerinin ardından yine Kaman Belediyesinin desteği ile ayağa kaldırılan takımımız 34 yıl aradan sonra yeniden ilçemize şampiyonluk zevkini tattırmayı başardı. / Haber: İbrahim AKTÜRK / Fotoğraflar: Vahit ALDI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuveyt’ten Kamanspor’a 18 Bin Lira
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.