Kapatılan yolların durumu ne olacak?

30.06.2021
1.184
A+
A-

Kaman sahipsiz!

Kaman sahipsiz!

Kaman ilçemizi Kırşehir girişinden Ankara çıkışına kadar ortadan ikiye ayıran ve Karayolları sorumluluğunda olan devlet yolu üzerindeki bazı kavşakların trafiğe kapatılması büyük tepki çekmekte.

Yaz sezonunda hem hububat dökümü hem de sanayi işletmelerinin işlerinin normalleşme kapsamında yeni yeni hareketlenmeye başladığı dönemde Küçük Sanayi Sitesinin alt ve üst caddelerine giriş çıkışın yapıldığı kontrolsüz kavşakların Karayolları ekiplerince demir direklerle kapatılması özellikle sanayi esnafı tarafından tepkiyle karşılanmakta.

Yaklaşık bir yıl önce kaldırım taşları ile kapatılan kavşaklar gelen tepkiler üzerine belediye tarafından yeniden trafiğe açılmıştı.

Belediye ve emniyetin yetkim yok dediği konuşulan kavşaklar konusunda Vali İbrahim Akın’ın muhtarlar toplantısında konuyu dile getiren Gaffar Mahallesi Muhtarı Gazi Demirhan, PTT önündeki Orta Mahalle ve Gaffar Mahallesinin ortak tek yolunun açılmasını talep etmiş, Karayolları yetkilisi ise ‘Belediye diğer yerleri de açmış hepsini kapatacağız’ diyerek cevap vermiş. O yetkili kimse Valilinin ve Kaman yöneticileri ve siyasilerinin olduğu ortamda resmen halka kafa tutar bir tutum sergilemiş!

Trafik lambası ya da kontrollü bir geçiş sağlayacak çözüm üretme yerine yasaklamayı seçenler, vatandaşa eziyeti reva görmekteler. Üstüne üstelik 50 yıldır kullanımda olan ve yaklaşık 10-15 yıldır da trafik lambası bulunan PTT ve Ortaokul yanındaki Mahalle Kavşağının ise halen kapalı tutulmasına kimse bir anlam verememekte. Koskoca iki mahalle halkı çarşıdan evine başka mahalleleri dolanarak gitmek zorunda kalması ise ayrı bir garabet olarak ortada durmakta.

Siyasiler ve yöneticiler bizim yetkimizde değil diyerek sorumluluğu ve çözüm üretme pratiğini bir yana bırakarak konuyu Karayollarının inisiyatifine terk etmeleri, oy için kapısını aşındırdığı mahalle halkı ile çarşı ve sanayi esnafını da hiçe saymak olarak görülmekte.

Esnaf ve vatandaş ise sahipsizlikten bize dert yanmakta. Naçizane biz de yıllardır söylediğimiz “Kaman Sahipsiz” söylemini tekrar ettiğimizde bu sözü siyasi olarak algılayan bazı güruh ise yapılan yanlışlar kendilerine dokunduğunda ‘haklıymışsınız’ diyerek destek çıkmakta. Bu güruhun onayı ya da teyidine de ihtiyacımız yok!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çalışanlarından Başkan Talu’ya Vefa Yemeği

Tek amacımız Kaman’ın koca bir köy olmaması.

Böyle giderse artan göç nedeniyle Kaman Belediyemizde kapatılan diğer 9 belediyemiz gibi köye dönüştürülebilir.

Bu işte vebal var.

Bizden söylemesi. İ.A.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.