Sizin Kendi Düşünceniz Yok mu?

17.08.2022
548
A+
A-

Oscar Wilde diyor ki: -“İnsanların çoğu, kendileri değil başkalarıdır; düşünceleri başkalarının düşünceleridir; yaşamları başkalarını taklittir ve tutkuları ise alıntılardır. Şimdilerde insanlar öz benliklerinden korkuyorlar.”

Oscar Wilde diyor ki: -“İnsanların çoğu, kendileri değil başkalarıdır; düşünceleri başkalarının düşünceleridir; yaşamları başkalarını taklittir ve tutkuları ise alıntılardır. Şimdilerde insanlar öz benliklerinden korkuyorlar.”

Oscar Wilde doğru söylemiş. Gerçekten de yeni ve orijinal hiçbir şey üretemeyen insanlar, daha önce var olan ve toplum tarafından kabul görmüş eşyaları, alet ve makineleri, en önemlisi de siyasi fikir, düşünce ve ideolojileri kopyalayıp taklit ederek bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Şimdi şu 7’li masaya bir bakalım. Masadakilerin bir tanesi MHP’yi ve ülkücü düşünceyi taklit ederek, diğer 4’ü de AKP’yi taklit ederek, yani 6’sı masada ve biri de masanın altında bulunan 7 partiden 5’i gerçek ajandaları farklı olsa da görünürde MHP’yi ve AKP’yi taklit ederek, bu partilerden oy devşirerek kendilerine alan açmaya çalışıyorlar.

Bilim dünyasında, bir kişinin yazdığı bir kitapta başka kişilerin icatlarını, fikir ve düşüncelerini kaynak göstermeden kendisine aitmiş gibi kullanan kişilere intihalci deniyor. İşte kendilerine ait hiçbir fikir ve düşünceye sahip olmayan, MHP ve AKP’nin fikir ve düşüncelerini taklit ederek siyaset yapan intihalciler, bir masada toplanıp ahkâm kesiyorlar.

Ahkâm keserken de intihal yoluyla sahip çıktıkları fikir ve düşüncenin asıl sahibi olanları karalayıp kötülemekten geri kalmıyorlar.

Onlara sormazlar mı ki, muhalif olduklarınızı beğenmiyorsanız; neden onların fikir ve düşünceleri ile siyaset yapmaya çalışıyorsunuz?

Neden MHP’yi ve AKP’yi taklit ediyorsunuz?

Neden gerçek ajandanızı halka açmıyorsunuz?

Şimdi halka arz ettiğiniz hünerlerinizi AKP hükümetlerinde başbakanlık ve bakanlık yaparken, en güçlü karar alma ve uygulama imkânlarına sahip olduğunuz zamanlarda ya da MHP’de milletvekilliği ve TBMM başkan vekilliği yaparken neden göstermediniz?

İntihalcilerin unuttukları bir şey var.

Bir günde gölgeler bazen kısalır, bazen uzar, sonunda da kaybolur; fakat hakikat değişmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman’ın sahipsizliği devam ediyor

Işığını Güneş’ten alarak Güneş’in ışığını yansıtan Ay’ın gölgesi ya çok silik olur; ya da belli bile olmaz.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.