Yunanistan Boşa Kürek Çekiyor

26.10.2022
548
A+
A-

Kayda değer hiçbir iktisadi değere sahip olmayan Yunanistan’ın son zamanlarda yaptığı şey, el atına binip çaka satmaktır.

Kayda değer hiçbir iktisadi değere sahip olmayan Yunanistan’ın son zamanlarda yaptığı şey, el atına binip çaka satmaktır. Ege adalarında ve Yunanistan’daki bazı kara bölgelerinde Amerikalılara üs kurdurup, uluslararası sözleşmelerle askerden arınmış bölge statüsünde olması gereken yerlere asker yığan Yunanistan’da bir kibir, bir kibir ki, sormayın.

Oysa Yunanistan yüz yıl önce düştüğü durumu hatırlamalı ve el atına binenin çabuk ineceğini ta o zamanlarda öğrenmiş olmalıydı. Gelinen zamanda da Türkiye’nin teröre ve dış baskılarla gelebilecek istikrarsızlığa boyun eğmeyecek güçlü bir ülke olduğunu da görüyor olmalıydı. Belki de bu yüzden yani Türkiye korkusundan Amerikan üslerine topraklarını açıyordur.

Topraklarında konuşlandırdıkları Amerikalılar gözlerine perde indirmiş olmalı ki, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki, Ege’deki, Kafkaslardaki, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki kudretinden de haberleri yok.

Topraklarında konuşlandırdıkları Amerikalılar gözlerine perde indirmiş olmalı ki, Enola Gay adlı savaş uçağı Nagazaki’ye, Hiroşimaya atom bombası attığında insanlığa hizmet etmediği gibi, 8 Haziran 1972 tarihinde Kuzey Vietnam’daki bir tapınakta saklananların üstüne attıkları napalm bombası da insanlığa hizmet etmek için değildi. Ege adalarına konuşlanan Amerikan askerleri de Yunanistan ile insanlığa ve barışa hizmet etmeyecek.

Devletimizin milli politikası savaşmaya değil, barışı korumaya yönelik. Görüyoruz ki, barışı korumak için de tedbirler almak gerekiyor. Hala Roma ve Bizans hayali kuran idea peşindeki Yunanistan’ın son zamanlarda Türkiye’nin gelişip büyümesinden korkmasını gerektirecek çok şey oldu Türkiye’de…

Mesela Roketsan’ın geliştirdiği yerli füze Tayfun’un test atışı Rize’de gerçekleştirildi. Rize-Artvin Havalimanındaki Milli Savunma Bakanlığı’na ait aprondan karadan denize yapılan uzun menzilli atışla Tayfun füzesi 561 km uzaktaki hedefi başarıyla vurdu. Tayfun füzesinin menzili daha fazla.

Daha söyleyelim mi? Tayfun adlı füzeden başka Bora, Hisar, Siper, Atmaca, Bozdoğan, Siha, İha, Ulak, Tcg Anadolu, Koral Elektronik Harp Karıştırıcı, İDA İnsansız Deniz Araçları gibi yerli ve milli savunma araçlarımızdan da dostlarımızla birlikte düşmanlarımızın haberi olmalı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlimizin tek tarımsal markası Kaman Cevizi coğrafi işaret çalışması tescil için ilana çıktı

Yurt içinde terörden arındırılmış huzurlu ve güvenli ortama sahip olan Türkiye, bölgesinde ve gönül coğrafyasında da barışı korumak ve devamını sağlamak için daha da güçleniyor. Güçlenecek…

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.