Çetin Gökalp Durmuyor!

11 Köyün Hirfanlı’dan Tarımsal Sulama Suyu Alma Hakkı için girişimlerini sürdüren Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, ulusal yayın yapan tarım kanallarını gezerek kamuoyu oluşturulmasına çalışıyor.

27.12.2023
990
A+
A-

11 Köyün Hirfanlı’dan Tarımsal Sulama Suyu Alma Hakkı için girişimlerini sürdüren Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, ulusal yayın yapan tarım kanallarını gezerek kamuoyu oluşturulmasına çalışıyor.

26 Aralık Salı günü Çiftçi Tv’de saat 10.00’da canlı yayınlanan, Aybüke Taştan’ın hazırlayıp sunduğu Çiftçiden Haber Programına katılan Oda Başkanı Çetin Gökalp, 11 Köy Muhtarımızın başlattığı ve DSİ’ye müracaat ettiği sulama suyu projesine destek vermeye devam etti.

Kaman Cevizi ikramı ve Kaman Cevizimizin tanıtımı yapılarak başlayan programda 2023 üretim sezonunu değerlendiren Başkan Gökalp, kürsel ısınma ve iklim krizi nedeni ile suyun daha çok önem kazandırdığını belirttiği açıklamasında; “Hirfanlı Baraj Gölünden tarımsal Sulama Suyu için bizim ve 11 köy muhtarımızın DSİ’ye verdiği dilekçenin takibi ve projenin gerçekleştirilmesi iin başta bölge milletvekillerimiz olmak üzere Tarım Bakanlığı ile DSİ yetkililerinin desteğini bekliyoruz,” dedi.

Enflasyonist ortamdan dolayı tarımsal prim tutarlarının yetersiz kaldığını vurgulayan Gökalp; “Buğday ve Arpa Primleri halen ödenmemiş durumdadır. Birçok üreticimiz gübresiz ekim yapmak zorunda kalmıştır. Tarımın yanında hayvancılık ve süt sektörü de zor günler geçirmektedir. Taşıma su ile değirmen dönmez, tarımsal altyapı desteklenerek gençler tarıma yönlendirilmelidir. İtfalata sınırlama getirilerek üreticiler desteklenmelidir,” ifadelerini kullandı.

Yarım saatten fazla süren programda sunucu ve seyircilerin soru ve önerilerini de cevaplayan Gökalp, tüm üreticilere 2024 yılında bereketli günler diledi.

Çiftçi Tv’de yayınlanan program:

https://www.facebook.com/ciftcitv/videos/1102177114125683

Agro Tv’de yayınlanan program:

https://www.facebook.com/agrotvturkey/videos/2062842694087267

Konuyla ilgili daha önceki haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat A.Aydın Akpınar oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.